Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Yılbaşı Kurabiyesi


YILBAŞI KURABİYESİ

Benim çocuklar durdurak bilmiyor, okulda ayrı evde ayrı yeni yıl kurabiyeleri hazırladık. Biz yaparken eğlendik, süslerken hayal kurduk yerkende lezzeti bulduk işte tarif geliyor

250gr.Tereyağı
4 tepeli yemek kaşığı (50gr) pudra şekeri
1 buçuk su bardağı  (180 gr.) Un

Üzerine
40 gr.çikolata  (benmari usülü eritiyoruz)
Renkli boncuk şekerler 

Çeşitli modellerde de pasta kalıpları 

Tereyağını pudra şekeri ile krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpıyoruz.Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzu strec folyo sararak yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.Hamurumuzu un serpip 1 cm kalınlığında açıyoruz. Dilediğiniz şekilde kalıplarla sekillendirip önceden ısıtılmış fırında 170 'C çok hafif renk alana kadar pisiriyoruz. 
Kurabiyeler soğuduktan sonra benmari yöntemiyle erittigimiz çikolataya istediğiniz gibi batırıp biraz çikolatasını akittiktan sonra yağlı fırın kağıdına koyup bir kaç dakika sonra tam donmadan renkli şekerlerini serpistiriyoruz. Afiyet olsun. 
 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Kurabiyeler çok güzel. Ellerinize sağlık..

Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...

Teşekkürederim 😉

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f