Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KREM KARAMEL



KREM KARAMELL

(4 kişilik )
500 ml süt
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı  şeker
1 paket Vanilya

Karamel için
4 yemek kaşığı şeker

Krema malzemeleri süt, yumurta, un ve şekeri tencerede çırpıyoruz.Orta ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pisiriyoruz.
Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp ilk sıcaklığı geçene kadar bekletiyoruz.
Teflon tavada yada cam tavada şekeri orta ateşte çok fazla kararmadan eritip hazırlıyoruz.
Cam kaselere sıcak  sıcak birer kaşık karemel koyuyoruz.
Kemanın vanilyasını katıp çırptıktan sonra karemelli kaselerin üzerini krema ile dolduruyoruz. Bir gece buzdolabında bekletip ertesi gün ters çevirerek servis ediyoruz. Bu ölçüde 4 porsiyon çıkıyor.
Bizi facebook'ta takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

Bu güzel tarif için @elifsekman61 Teşekkürler








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f