Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PANCAR ÇORBASI (Karalahana )


PANCAR ÇORBASI

Karadenizi seviyorum orada gelin olmakta zor zanaat çok şükür on yılı hakkını vererek bitirdim. Uzun zamandır Karalahana çorbasını pişirmek nasip olmadı gün bugünmüs soguktan nasibini akan lahanalar bu akşam soframızı lezzetlendirdi.

Bir demet saplı karalahana
1 buçuk su bardağı çil fasulye
1 su bardağı mısır yarması
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
5-6 su bardağı su
1 adet acı biber
Tuz, pul biber, kırmızı toz biber

İsteğe bağlı olarak mevsimine göre patates, darı, bulgur da ekleyebilirsiniz.

Lahanaları bol suyla yıkayıp ince ince doğuyoruz dogradıktan sonra tekrar biraz suda bekletip süzgeçe alıyoruz.
Suyu tencereye koyup içine de lahanalar kararmasın diye tuz atıp kaynatıyoruz.
Kaynayan suya lahanaları ekleyip haşlanmış fasulye ve mısır yarmasınıda katıp pişmeye bırakıyoruz.
Soğanı kıyıp tereyağında kavurup üzerine toz biber serpiyoruz.
Lahanamız pişmeye yakın soğanını ekleyip baharatları atıp bir taşım daha kaynatıp acı biberini ekliyoruz.
Pancar Çorbamızı sıcak sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f