Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KAYMAKLI RULO POĞAÇALAR


KAYMAKLI RULO POĞAÇALAR
Evde yogurdunuzu kendiniz yapıyorsanız mutlaka her süt pisirdiginizde sütün  kaymağını kahvaltıda yemek için ayırın.Yoğurt peynir çökelek derken ben bu ara bol bol süt kaymağı biriktirdim.
Poğaçalar da böreklerde süt kaymağı kullandığınızda tamda pamuk gibi yumuşacık hamur işleriniz olacaktır ve deneyenler lezzetini unutmayacak.

2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket yaş maya
1 tepeli yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
650gr.Un
Bir kase süt kaymağı

Üzeri için
1 yumurta
1 kase mor haşhaş
1 kase kavrulmuş susam

Hamur yoğurma kabına maya şeker sıvıyağ ve suyu katıp karıştırıyoruz. Tuzunu atıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz. Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamuru iki büyük yumak yapıyoruz.
Her yumağı tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Üzerine süt kaymağını sürüyoruz. İki parmak kalınlığında şeritler halinde kesiyoruz.
Her şeridi rulo halinde sarıyoruz .
Yumurtayı çırpıyoruz. Hamurları önce yumurtaya batırıp sonra haşhaşa buluyoruz.
Bütün hamurlara aynı işlemi yapıyoruz.
Tepside 15-20 dakika daha mayalandırıp önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim












  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f