Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

İŞKEMBE DOLMASI



İşkembe Dolması

* 2 adet kuzu işkembe
* 1 su bardağı bulgur
* 1 adet kuru soğan
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı reyhan
* Kimyon, pul biber, tuz
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 yemek kaşığı tereyağı

Pişirmek için
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 2 diş sarımsak
* 2  adet defne yaprağı
* Top karabiber
* 4 su bardağı su

İşkembeleri iyice yıkıyoruz. Sirkeli suda birkaç saat bekletiyoruz.
İşkembeleri sudan çıkarıp küçük parçalar halinde kesiyoruz.
Tavada sıvıyağ ile soğanı hafif kavurup tereyağını ekleyip erittikten sonra bulgurunu atıp suyunu ekliyoruz.Baharatlarını ekleyip ocaktan alıyoruz.
İşkembelerin ortalarına bu harçtan birer kaşık koyup etrafını iğne iplikle iri iri dikiyoruz. Çok  doldurmuyoruz bulgur pistikce şişecekır.
Suyu salça ve diğer malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. Tencereye işkembe dolmalarını koyup üzerine suyunu ekliyoruz .Yaklaşık olarak 1 saat kontrollu pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f