Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

YAĞLI BİBER TURŞUSU



Yağlı Biber Turşusu


Tam ölçüsünde tarifimiz gelsin

2 su bardağı su
2 su bardağı zeytinyağı yada sıvıyağ
2 su  bardağı sirke
2 yemek kaşığı tuz
1 baş sarımsak
1 kg.biber
4 adet 250gr cam kavanoz
Bir tutam maydanoz

Biberleri yıkayıp saplarından ayırıyoruz bıçakla burunlarından kesikler atıyoruz.
Sarımsakları soyup küçük küçük doğruyuruz.
Bir tutam maydanozu kıyıyoruz.
Tencereye suyu sirke ve yağı koyup tuzu atıp karıştırıyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra biberleri diri olacak şekilde haşlıyoruz.
Maşa  yardımıyla renk alan biberleri sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.
Sarımsakları aralarına atıyoruz.
Tenceredeki turşu suyu soguduktan sonra kavanozlara doldurup üzerine maydanoz ekeleyip kapaklarını kapatıp serin bir yerde saklıyoruz.
Afiyet olsun.

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f