Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PIRASALI AÇMA BÖREK



PIRASALI BÜKME BÖREK

2 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Un

İç Harcı için
1 demet pırasa
150gr yağlı kıyma
1 adet kırmızı biber
1 çay  bardağı sıvıyağ
Kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, tuz

Üzerine Sürmek için
1 yumurta

- Ilık sütün içerisine  şekeri ve mayayı katıp eritiyoruz.
- Sıvıyağı, tuz ekleyip çırpacakla çırpıyoruz. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
- Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
- Hamurumuzdan 5-6 adet büyük yumak döküyoruz.
- Pırasaları ve biberi yıkayıp ince ince kıyıyoruz. Kıymayı tencerede kendi yağıyla kavuruyoruz suyunu çektikten sonra sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz .Pırasaları ve biberi ekleyip baharatlarını atıpocaktan alıyoruz. Pırasaları çok pisirmeyin biraz diri kalsın
- Yumağımızı açabildiğiniz kadar açıp üzerine pırasalı harçtan koyup Yufkanın bir kenarından başlayarak rulo haline getiriyoruz. Ruloyu elimizle ileri geri sürterek biraz inceltiyoruz yağlı fırın kağıdı serdigimiz tepsimizin ortasına bükerek yerleştiriyoruz.
- Bütün yumaklara aynı işlemi yapıyoruz. Tepside 15-20 dakika daha dinlendiriyoruz.
- Yumurtasını sürüp önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz
- Afiyet olsun
-Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
-Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f