Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

GÜL BAKLAVA


GÜL BAKLAVA

Bu güzel tarif için Havva Nuri Hanımefendiye Teşekkürederiz.

1 paket hazır baklava yufkası
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
75gr tereyağ

Şerbeti için
2 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Baklava yufkalarını 3 kat üst üste kapatıyoruz. Metal yuvarlak bir kavanoz kapağı yardımıyla yada makasla küçük daireler kesiyoruz.
Kestigimiz yuvarlakların ortasına kenarlarından cikan fazlalıkları yerleştirip üzerine ceviz koyup kapatıp küçük boy borcam tepsiye diziyoruz.
Bütün hamurlara aynı işlemi yapıyoruz. Tepsimizi doldurduktan sonra tereyağını eritip kaşık yardımıyla tatlımızın üzerine döküyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 180’C pişiriyoruz.
Şerbeti için şeker ve suyu tencereye koyup kaynatıyoruz.
Şerbetimizi soğutup tatlımızın üzerine döküyoruz
Afiyet olsun
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

lifestylesieda dedi ki...

Ellerine saglik canim,süper olmus

Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...

Teşekkürler ablam 😉

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f