Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ALTI KAT SERiT POGACA


Altı Kat Şerit Poğaça


* 2 su bardağı ılık süt
* 2 su bardağı ılık su
* 1su bardağı sıvı yağ
* 2 yumurta(sarısı üzerine sürülecek)
* 3 yemek kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 paket yaş maya

Ara katlara sürmek için
100 gr. tereyag

Üzerine
Sarı haşhaş

Çörekotu

* Ilık sütün içerisine şeker ve yaş mayayı eritiyoruz.
* Un hariç bütün malzemeleri ilave edip tel çırpacakla iyice özleşene kadar çırpıyoruz.
* Azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
* Hamurumuzû 1 saat kadar dinlendiriyoruz.

* Hamurumuzdan portakal  büyüklüğünde yumaklar yapıp  her yumağı tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
*Her kata 1 tatlı kaşığı tereyağ sürüp altı kat aynı işlemi yapıyoruz en üst kata yağ sürmüyoruz.
* Yağladığımız hamurların üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp  15 dakika daha bekletiyoruz.
* Sonra oklavamızla altı katlı hamuru açıp pizza bıçağıyla önce 4 sonra  8 eşit parcaya kesiyoruz .
* Üçgen parçaların köşe kısmına çizikler attıp yuvarlak kısma peynirli harç koyup bükerek serit poğacamızı tamamlıyoruz. 

* Yağlanmış fırın tepsisine hamurları aralıklarla dizip yarım saatte tepside beklettikten sonra yumurtasını sürüp üzerine sarı haşhaş ve çörekotu ekeleyip 180'c pisiriyoruz
*Afiyet olsun 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 














  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

HLLBYRM dedi ki...

Pastane poğaçası tadında enfes görünüyor.

Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...

Teşekkürler 😉

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f