Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Ramazan Menüleri


RAMAZAN MENÜLERi 


Mercimek Çorbası 
Şaksuka 
Lazanya
Tiramisu




MERCIMEK ÇORBASI
 
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı bulgur
1 diş sarımsak
3 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
pul biber

Sebzeleri küçük küçük dogruyoruz.Zeytinyağını katıp ocakta biraz kavuruyoruz.
Mercimek ve bulguru yıkayıp çorbaya ilave ediyoruz
Biraz karıştırıp sıcak suyunu katıyoruz. Sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
Blenderla çorbamızı pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
Ocağa tekrar tencereyi koyup baharatlarını ekleyip kıvamı koyu ise biraz daha su ilave edip çorbamızı hazırlıyoruz.
Zeytinyağını yağ tavasında biraz ısıtıp nane ve pul biberini ekleyip karıştırıyoruz.
Dikkat edin zeytinyağı yanmasın ılık olması yeterli
Çorbamıza hazırladığımız sosu döküp karıştırıyoruz.
Sıcak sıcak isteğe bağlı olarak limonla servis edebilirsiniz afiyet olsun

 

ŞAKŞUKA

Severmisiniz ? Ben çok seviyorum ekmekle yemek de güzel sonrası gelsin kaloriler


ŞAKŞUKA


4-5 adet patlıcan 

3-4 adet domates

3-4 adet yesil biber

1adet kuru soğan 

2-3 diş sarımsak 

Tuz


Kızartmak için bolca yağ


Patlıcanları şeritli soyup küp şeklinde doğruyoruz.

Doğradığımız patlıcanları tuzlu suda bekletiyoruz..

Patlıcanları kağıt havlu ile kurulayıp bol yağda kızartıyoruz.

Soğan sarımsak ve biberleri küçük küçük dogruyoruz.

Domatesleri soyup onlarıda küp seklinde doğruyoruz.

Başka bir tavada az yağla birlikte sogan sarımsak ve biberi öldürüp üzerine domatesini ekliyoruz.Biraz kaynadıktan sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip sosunu tamamlıyoruz.

Patlıcanları servis tabağına alıyoruz üzerine sosunu döküp biraz maydanoz serpiştirip servis ediyoruz .

Afiyet olsun



 
 LAZANYA

Malzemeler:
2 paket lazanya hamuru (makarnası)
İç Harcı
500 gr. kıyma
1orta boy soğan
3 diş sarımsak
2-3 adet yeşil biber
1adet rendelenmiş havuç
1kg.doğranmış domates
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı biber salçası
karabiber, tuz, pul biber
1 buçuk su bardağı sıcak su


Beşemal Sosu
2 tepeli yemek kaşığı tereyağ yada margarin
5-6 yemek kaşığı un
1kg.süt
tuz, karabiber
1-2diş ezilmiş sarımsak

Üzerine ve ara katlara
2 paket kaşar peyniri

Yapılışı:
Kıymayı bir süre kavurup yağını katıp ve ince doğradığımız soğan, sarımsak ve biberlerle kavuruyoruz.
Havucunu, salçasını ekleyip domatesini katıyoruz.
Domatesler kendini salmaya başlayınca baharatlarını ve sıcak suyunu ekleyip kaynatarak sosumuzu hazırlıyoruz.
Beşemal sosu için tereyağla birlikte unu biraz kavuruyoruz.Çiğligi gidince yavaş yavaş sütünu katıp karıştırarak kaynatıyoruz.
Koyulaşmaya başlayınca sarımsak ve baharatlarını da katıp fokurdamaya başlayınca ocaktan alıyoruz.
Fırın tepsisine hazırladığımız kıymalı harçtan bir kepçe koyup tabanına yayıyoruz
Hazır lazanya hamurundan bir kat dizip üzerine beşemal sostan sonra kıymalı harctan döküp üzerinede peynir serpistirip 4-5 kat aynı islemi yapıyoruz.
6.kata lazanya hamurunu dizip kalan beşemal sosu boşaltıp düzeltiyoruz.
200’c üzeri iyice kızarana kadar pisiriyoruz.
Fırından çıkardığımız lazanyanın üzerine bolca kaşar peyniri döküp sıcak fırında peynir eriyene kadar bekletip sonra dilimleyerek servis ediyoruz.Afiyet olsun


TİRAMİSU


2 paket kedidili
2 fincan kahve

Üzeri için
Kakao

Kreması için
1 litre süt
1 su bardağı 130gr nişasta
2 tepeli yemek kaşığı 30gr un
1 buçuk çay bardağı 150gr şeker
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı 20gr tereyağ
1 paket sıvı krema(yada 1 paket kremsanti +1su bardağı soğuk süt )

Süt, nişasta, un şeker ve yumurta sarısını tencereye koyup karıştırarak pişiriyoruz. Koyulaşınca kaynadıktan sonra tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz.Ilk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz arada bir karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.

Soğuyan kremanın içerisine sıvı kremayı (yada kremsanti ile sütü ayri bir kapta cirpip ilave ediyoruz) katıp 5 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.

İsterseniz büyük bir borcam tepsiye yada  porsiyonluk olarak kase ,cuplarda  kullanabilirsiniz.Ben porsiyonluk olarak hazırladım.
Kaselere  hazırladığımız kremadan bir kaşık kadar koyup üzerine ikiye bölüp  kahveye  batırdığımız kedidillerinden dört tane dizip tekrar üzerine bolca krema koyup porsiyonluk Tiramisumuzu hazırlıyoruz. Krema bitene kadar kedi dillerine aynı işlemi yapıyoruz  buzdolabında bir saat bekletiyoruz .
Servis yapmadan önce üzerine kakao serpip dilediğiniz bir meyve koyup servis ediyoruz Afiyet olsun.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f