Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

RAMAZAN MENÜLERİ



RAMAZAN MENÜLERİ

●SOĞUK ÇORBA
●MANTAR DOLMASI
●KİREMİTDE TAVUK BUT VE PATATES
●MUHALLEBİLİ KADAYIF

 
SOGUK CORBA (Tokat yöresinden)
 
1 su bardağı yarma(aşure buğdayı)
1 çay bardağı nohut
1 cay bardağı beyaz fasulye
500 gr.yoğurt
tuz


Yapılışı:
Diyet yapanlar icin sağlıklı bir öğün, Beş çaylarınızın sağlıklı ve hafif bir soğuk mezesi olarak da ikram edebilirsiniz.
Yarma, nohut ve fasulyeyi bir gece önceden ıslıyoruz.Ertesi gün tencerede 3 su bardağı su ekleyerek pisiriyoruz.
Pistikten sonra ocağı kısıp yarmalar açılana kadar daha kaynatıyoruz.
Süzgeçten geçirip soğumasını bekliyoruz.
Yoğurdun içerisine biraz tuz atıp çırpıyoruz.Yarmanın üzerine boşaltıp karıştırıyoruz.Bu şekilde buzdolabında 1 hafta rahatlıkla saklayabilirsiniz.
Meze olarak kullanacaksanız su katmadan servis edebilirsiniz.
Soğuk çorba olarak kullanacaksanız biraz yogurda su katıp ayran kıvamına getirerek servis edebilirsiniz,
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


MANTAR DOLMASI

Ara sıcak olarak yada ana yemeklerini tamamlayıcısı olarak hazırlayabileceğiniz nefis bir lezzet

1 paket iri boy mantar  (250gr )
1 adet domates
1 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mısır
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar yada Pizza peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, Pulbiber

Mantarların saplarını kırıp alıyoruz  dış yüzünü soyup yağlı fırın kağıdı serdigimiz tepsimize diziyoruz.
Mantar saplarını domates ve  biberi ince ince kıyıyoruz. Sarımsağı ezip bütün malzemeleri çukur bir kapta karıştırıyoruz.
Mantarların ortalarına bu karışımdan birer tatlı  kaşığı  dolduruyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 185'C pişiriyoruz.
Afiyet olsun

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




KiREMiTDE TAVUK BUT

2 kişilik

2 adet tavuk but
4 adet patateso
1  tepeli yemek kaşığı salça
4-5 diş sarımsak
2 su bardağı tavuk suyu
Tavuk baharatı


Öncelikle tavuk butlarını 2 su bardağı su ile biraz haşlıyoruz.  Haşlanan butları tabağa alıp suyunu süzgeçten geçirdikten sonra İçerisine salçasını katıp karıştırıyoruz.
Butları baharatlayıp kiremit tepsilere diziyoruz patatesleri ve sarımsakları da ekleyip.Salçalı  tavuk suyunu iki servise de paylaştırıyoruz.
Kiremitleri fırın tepsisine yerleştirip Fırınlamak için tepsiye 4 bardak su koyup önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz. Afiyet olsun
 Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




Muhallebili Kadayıf Tatlısı


500gr.çiğ kadayıf

1su bardağı iri çekilmiş ceviz

3 tepeli yemek kaşığı toz şeker

1yemek kaşığı tepeli margarin

Muhallebisi için

1kg.süt

1su bardağı şeker(ölçüyü azaltabilirsiniz)

1su bardağı un

2paket vanilya şekeri

1paket sıvı krema

Süslemek için

15-20 çekirdeksiz üzüm
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Yapılışı:

Kadayıfı bıçak yardımıyla dogruyoruz. Teflon tavaya margarini koyup ısıtıyoruz.Dogradığımız kadayıfları da ekleyip tahta bir kaşıkla orta ateste arada bir karıştırarak kadayıflar renk alıp kuruyuncaya kadar kavuruyoruz.Ocaktan almaya yakın şekerini katıp 5 dakika da şekerle kavurup ocaktan alıyoruz.

Kadayıf soguduktan sonra cevizini katıp karıştırıyoruz.

Muhallebisi icin süt un ve şekeri orta ateşte koyulasana kadar pisiriyoruz. Ocaktan alıp ilk sıcaklığı gecince vanilyasını ekleyip karıştırıyoruz.Muhallebi soguduktan sonra sıvı kremayı ekleyip pürüzsüz olana kadar mikserle çırpıyoruz.

Ben servis olarak geniş ağızlı bardakları tercih ettim bardağın tabanına tepeli bir kaşık kadayıf üzerine bir çorba kepcesi ile muhallebi en üste tekrar tepeli bir yemek kaşığı kadayıf koyup buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.

Servis etmeden önce ortalarına üzüm koyup servis ediyoruz.Afiyet olsun 
 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f