Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

RAMAZAN MENÜLERİ


RAMAZAN MENÜLERI

*SEBZE ÇORBASI
*KARNIYARIK & PİLAV
*YUFKALI KADAYIF SARMA



SEBZE CORBASI

Nefis ve Besleyici
Sebze Çorbası

1adet orta boy kabak
3 adet küçük boy patates yada bir tane iri patates...
2 adet kuru soğan
1adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı bulgur
karabiber
tuz
kırmızı biber
yarım çay bardağı sıvı yağ
4 su bardağı sıcak su

Sebzeleri yıkayıp kuruluyoruz.Küp seklinde bütün sebzeleri dogruyoruz.
Sıvıyağla birlikte sebzeleri biraz kavuruyoruz.
Sıcak suyunu ekleyip kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra el blendırı ile sebzeleri pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
Bulgurunu ve baharatlarını ekleyip kısa süreli pisirip servis ediyoruz. Afiyet olsun 
 
 Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 


KARNIYARIK
 
 Karnıyarık

Türk Mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan bu özel yemek hemen hemen her evde pişirilir.Tek başına bir lezzet olan Karnıyarık özel günlerde masalarımızın ağır konuğudur.

2 kişilik Malzemeler

2 adet uzun ince patlıcan
1 adet domates
200 gr. Kıyma
1 adet  büyük boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kuru maydanoz taze de olur
Kimyon, karabiber, kırmızı toz biber, kekik, tuz
1 çay bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tatlı  biber salçası

Fırınlamak için
1 tepeli yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı sıcak su
Tuz

Patlıcanları Kızartmak için
Bol yağ

Patlıcanları şeritler halinde soyup tuzlu suda yarım saat dinlendiriyoruz.
Kağıt Havluya alıp ıslaklığını kurutuyoruz.
Bol yağda kızartıyoruz.

Kıymayı kendi yağıyla ve suyuyla kavuruyoruz suyunu çeken kıymaya robotta iri çektiğimiz soğan sarımsak ve biberleri katıp birlikte kavuruyoruz.
Baharatlarını ve salçasını atıp karıştırdıktan sonra suyunu ilave ediyoruz. Şu yerine 2-3 adet rendelenmiş domates de ekleyebilirsiniz.

Patlıcanları fırın tepsisine alıyoruz. Orta kısmını kaşıkla açıp hazırladığımız harçtan dolduruyoruz. Üzerine dilimlenmiş domates kapatıyoruz.
Salça ve sıcak suyu karıştırıp biraz tuz attıktan sonra tepsiye boşaltıyoruz. Önceden ısıttıgımız fırında 180’C kaynayana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun 
 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


YUFKALI KADAYIF SARMASI
 
 
Malzemeler
İsterseniz hazır baklava yufkası ile de yapabilirsiniz.
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı sirke
bir fiske tuz
3-4 su bardağı un

İçi için
250gr taze kadayıf
2 su bardağı çekilmiş ceviz
125 gr eritilmiş tereyağ

Üzerine
Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yufkaları açmak için
1 kase nişasta

Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu

• Şeker ve suyu tencereye koyup kaynatıyoruz,  kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıyoruz
• Un hariç bütün malzemeleri geniş bir leğene koyup çırpıyoruz. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
• Hamurdan 20 adet yumak yapıyoruz üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 15 dakika dinlendiriyoruz.
• Kadayıfı elimizle parçalayıp havalandırıp içerisine tereyağını ekleyip iyice yediriyoruz.
• Yumakları ikişer ikişer nişastaya bulayıp çay tabağı kadar açıyoruz. İki tane üst üste koyup nişasta serperek açabildiğimiz kadar açıyoruz.
• Yufkanın ortasına tereyağlı kadayıftan koyup üzerine ceviz ekeliyoruz. Bir uçtan
başlayarak yufkayı sarıp rulo yapıyoruz.
• Keskin bir bıçakla bir parmak genişliğinde rulo kadayıfı kesiyoruz. Tepsiye sıkça diziyoruz.
• Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz. Tereyağını sıvıyağla çırpıyoruz fırça yardımıyla kadayıf yufkalarının üzerine sürüyoruz.
• Önceden ısıttıgımız fırında 180’C pisiriyoruz
• Yufkalı kadayıfımızın ilk sıcaklığı geçtikten sonra ılık şerbeti üzerine döküyoruz.
• Afiyet olsun. 

Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f