Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

RAMAZAN MENÜLERİ


Ramazan Menüleri

* ERİŞTELi YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI
*HUMUS
*MAKLUBE
*TİRAMİSU PASTASI



ERİŞTELi YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

(Erişteli Yeşil Mercimek,
Sakala çarpan ve pek çok yörede farklı ismiyle içimizi ısıtan nefis bir lezzet)

1 kase  Yeşil Mercimek
1 kase erişte
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nane
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı sıcak su
tuz

Mercimegi yıkayıp 3 su bardağı su ile pisiriyoruz.
Mercimek piştikten sonra eriştesini katıp pişmeye bırakıyoruz.
Soğanı ince ince doğrayıp yağ tavasında sıvı yağla birlikte kavurup salçasını ekliyoruz.1 su bardağı sıcak su ekleyip kaynatıyoruz.
Çorbamıza sosunu ekleyip tuzunu da atıp sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.


Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







HUMUS

Türk Mutfağının soğuk mezeleri harika oluyor. Ana yemeğe başlamadan karnınız doyuyor. Bizim evde de masada mutlaka salata dışında bir meze bulunmaktadır. Ayrıca fazla miktarda yapıp buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz.
Bugünki mezemiz de nefis oldu tarife bir göz atalım mı?

2 Su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağından bir parmak eksik Tahin
1 su bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
1 limonun suyu
2 diş sarımsak
Tuz
Kimyon
1 su bardağı ılık su

Üzeri için
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
bir tutam yeşil maydanoz

Haşlanmış nohutları metal süzgeçe koyup avucunuzla süzgeçe sürterek nohutun kabuklarının çıkmasını sağlayın.
Nohutları robota koyup önce bir  tur çekiyoruz robotu açıp kenarlarını sıyırıp tekrar yüksek ayarda çırpıyoruz. Tekrar robotu açıp ılık suyun yarısını ekleyip nohutları pürüzsüz olarak çekiyoruz.
Başka bir kapta tahin, zeytinyağı sarımsak ve limonu çırpıyoruz. Tuzunu ve kimyonunu ekleyip karıştırıyoruz.
Püre haline gelen nohutları sosa ekleyip karıştırıyoruz.
Kalan ılık suyuda ilave edip humusu biraz inceltiyoruz.
Tereyağ ile pul biberi yağ tavasında biraz kavuruyoruz.
Servis tabagına aldığımız humusun üzerine tereyağını döküp biraz maydanoz ekeleyip servis ediyoruz.

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 



MAKLUBE


Osmanlı Mutfağının nefis lezzetlerinden
Maklube
Her ne kadar büyük tencerelerde 10-15 kişilik hazırlansada ben bizim gibi çekirdek ailelere göre porsiyonluk hazırladım. Lezzeti ve sunumu ile muhteşem bir lezzet
Eti ve pilavı normalde birlikte pişirilen bu güzel yemeği çocuklar yemediği için ayrı tencerelerde pişirip serviste birleştirdim umarım beğenirsiniz.


Malzemeler
5-6 kişilik
1 kg.kuzu yada süt dana kuşbaşı et
2 diş sarımsak
1 soğan
1 adet büyük boy patates
taze kekik, karabiber, pul biber, kimyon ve tuz

Pilavı için
2 su bardağı pirinç
yarım çay bardağı sıvı yağ
4 şu bardağı sıcak su
tuz

Salatası için
5-6 yaprak Marol
2 adet yeşil soğan
1 adet domates
1 adet salatalık
2 adet havuç
1 kase süzme yoğurt

Yapılışı
Kuşbaşı etleri kendi suyuyla ve sarımsakla birlikte pisiriyoruz (dana eti kullanacaksanız biraz su ilave ederek iyice pisirmenizi öneririm.)
Etler pişerken patatesi soyup küp şeklinde doğrayıp başka bir tavada kızartıyoruz.
Soğanı kıyıp etler pistikten sonra tencereye ilave edip kavuruyoruz.(Eger dana eti kullanacaksanız soğanı ilave ettiğinizde yarım çay bardağı kadarda sıvıyağ ekleyin)
Soğanlar saydamlasana kadar kavurup baharatlarını ve kızarttığımız patatesleri de ekleyip karıştırıyoruz.
Pirinçleri yıkayıp süzgeçten geçirdikten sonra sıvı yağla birlikte iyice kavurup tuzunu ekliyoruz. Sıcak suyunu ilave edip orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Pilav pisene kadar salata malzemelerimin doğrayıp istediğiniz şekilde soslayıp servise hazırlıyoruz.
Büyük bir servis tabağı alıyoruz. Derin bir çorba kasesine iki kaşık etten üzerine pilav koyup bastırıyoruz tekrar iki kaşık et koyup servis tabağının ortasına ters çeviriyoruz. Kaseyi bütün servis tamamlanana kadar kaldırıyoruz.
Servis tabağının kenarlarına biraz salata koyup geri kalan bosluklara da süzme yoğurtla doldurup sunumumuzu hazırlıyoruz. Kasemizi kaldırıp servis ediyoruz afiyet olsun. 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 


TİRAMİSU PASTASI

İtalyan Restaurantında çalışırken her hafta yaptığımız bu özel İtalyan Tatlısı 'nın çakmasını pekçok sayfada olduğu gibi biraz farklı olarak hazırladım. Gerçek Tiramisu yumurta sarısı ve beyazının krema haline getirilip, mascarponeyle lezzetlendirildigi Rom'la aroma katıldığı özel bir tatlıdır.

30×11.5 Kelepceli Kalıp içindir

1 paket Kepekli kedi dili bisküvisi
4 fincan espresso kahve
1 yemek kaşığı hindistan cevizi

Kreması için
1 litre süt
5 tepeli yemek kaşığı nişasta
2 tepeli yemek kaşığı un
1 tepeli çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
2 paket vanilya

Süslemek için
Top çikolata
Kakao

Öncelikle kremamızı pişirelim ve soğusun, krema için tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeleri geniş bir tencerede karıştırarak kıvam alana kadar pisiriyoruz.
Kıvam aldıktan sonra tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz. İlk sıcaklığı geçince vanilyasını ekliyoruz arada bir karıştırarak soğutuyoruz.
Kremamızı kullanmadan önce mikserle yüksek ayarda 5 dakika kadar çırpıyoruz.
Kahvemizi ben makinadan aldım  yada sade nescafe hazırlıyoruz.
Kalıbımızın tabanına yağlı kağıdı katlayıp seriyoruz kelepçelisini takıp tabanına hindistan cevizini ekeliyoruz böylece pastamızın servisi kolay olacaktır.
Kedi dillerini kahveye tek taraflı batırıp ıslak kısmı yukarı gelecek şekilde çevirip kalıba diziyoruz.
Üzerine bolca krema sürüp 3 kat aynı işlemi yapıyoruz kalan kremayı pastanın üzerine boşaltıp düzeltiyoruz üzerine streç folyo kapatıp buzdolabında 1-2 saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen Pastamızın kalıbını yavaşça çıkartıp üzerine çikolataları dizip bolca kakao serpiştirip dilimleyerek servis  ediyoruz afiyet olsun.
 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f