Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Ramazan Menüleri 5.gün



RAMAZAN MENÜLERi 5.GÜN

*YOGURT CORBASI
* DÜG PiLAVI
*HÜNKAR BEGENDi
*BÜLBÜL YUVASI



 
 
YOGURT CORBASI

500 gr.yoğurt
1 tepeli yemek kaşığı un
1 yumurta



2 yemek kaşığı pirinç
3 su bardağı soğuk su
tuz

Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
bir fiske kırmızı toz biber

Yogurt,yumurta ve unu tencereye koyup güzelce çırpıyoruz yıkadığımız pirinci ve suyunu ilave edip orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Karıştırmayı bırakırsanız çorbanız kesilebilir.10-15 dakika karıştırıyoruz.
Fokur fokur kaynamaya başlayınca ocağı kısıp karıştırmayı bırakıyoruz.
Kısık ateste 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Yağ tavasında yağımızı eritip nanesini ekleyip biraz kavurduktan sonra kırmızı toz biberi atıp ocaktan alıyoruz.
Çorbamıza yağını boşaltıp tuzunu atıp karıştırıyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz afiyet olsun


Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 



 
DÜĞ PiLAVI (OTLU PİLAV)
 
1adet kuru soğan
2adet domates

1adet yesil biber
Bir tutam maydanoz
Bir tutam dereotu
Bir tutam reyhan
1yemek kasigi biber salcasi
1kase ince bulgur
 

Tenceremizde sıvı yagla birlikte ince dogranmis sogan ve yesil biberi saydamlasana kadar pisiriyoruz.
Domatesini ve salcasini ekleyip karıştırarak iki su bardagi sicak su ekleyip yeşilliklerini katiyoruz. Kaynadiktan sonra ince bulgurunu ilave ediyoruz.
Biraz sulu kalacak sekilde orta ateste pisiriyoruz afiyet olsun
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 


 
HÜNKAR BEGENDi

Biraz uğraştırsada yemeğimiz aşama aşama yapılmaktadır her aşama için dört ayrı tava kullanıyoruz

Eti için
500 gr.dana bonfile
1 diş sarımsak
tuz.
1 su bardağı sıcak su
1 dal biberiye


Patlıcan için
2 adet közlenmiş patlıcan
1 diş sarımsak
tuz
1 çay bardağı süt

Ekmek için
2-3 dilim bayat ekmek
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tutam tuz

Sosu için
1 tepeli tatlı kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı sıcak su
1 tepeli yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı
Etleri biraz dövecekle dövüp julyen dogruyoruz. Tencereye koyup sarımsagını ve biberiyesini ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz. Etler pismeye yakın tuzunu atıp karıştırıyoruz.
Patlıcanları ocakta, fırında, mangalda hangisi kolay geliyorsa közlüyoruz.Temizleyip bıçakla iyice ezilecek şekilde dogruyoruz. Bir diş sarımsağı içine ezip tavada biraz ileri- geri çevirip sütünü ekleyip kısık ocakta sütü emene kadar kavuruyoruz.
Baska bir tavada ekmekleri küp küp doğrayıp üzerine kekik ve zeytinyağını serpistirip tuzunuda atıp kızartıyoruz.Tost makinasındada yapabilirsiniz.
Yağ tavasında tereyağını ve sıvı yağını karıştırıp biraz kızdıktan sonra salçasını ekleyip karıştırıyoruz.Salçayı yakmadan üzerine sıcak suyunu ve baharatlarını ekleyip sosumuzu tamamlıyoruz.
Yapım aşamasını tamamladığımız et, patlıcan, ekmek ve sosun hepsi sıcak olarak bekletmemiz gerekiyor Büyük bir servis tabağına önce ekmekleri diziyoruz. Üzerine patlıcanları serip onun üstünede etleri dösüyoruz.En üste tereyağlı sosu kaşık kaşık döküp kenarlarına kıyılmış maydanoz serpistirip sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 




BÜLBÜL YUVASI

Malzemeler

1paket hazır baklava hamuru
1kase iri çekilmiş ceviz
75 gr.tereyağ yada margarin

Şerbeti için
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Şeker ve suyu orta ateşte kaynatıyoruz.Fokurdamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı biraz kısıp 20-25 dakika ağzı kapalı olarak kaynatıyoruz.
Hazır baklava yufkasını mutfak tezgahına serip ikiye kesiyoruz.
İnce bir oklava yada kalın örgü şişine biraz gevşek olarak sarıyoruz.
Oklavaya sardığımız yufkanın uç kısmından bir parmak uzunluğunda bırakıp elimizle iki taraftan ortaya dogru büzüyoruz.Yavaşca oklavadan sıyırıp elimizle yuvarlak hale getirip ortasında kalan parçayı elimizle bastırarak taban yapıp fırın tepsisine yerlestiriyoruz.
Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıp
Erittigimiz tereyağını fırça ile baklavalara bolca sürüyoruz.
Orta boşluklara 1yemek kaşığı ceviz koyup 180'C önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pisiriyoruz.
Baklavaların ilk fırın sıcaklığı geçince ılık şerbeti kaşık kaşık üzerlerine döküyoruz.
yumuşak baklava seviyorsanız serbeti biraz sıcak dökerseniz istediginiz yumuşaklığı elde edebilirsiniz afiyet olsun


Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f