Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Ramazan Menüleri 3.Gün


RAMAZAN MENüLERi 3.GÜN

"Ye, iç, gözün aydın olsun. Eğer insanlardan birini görürsen, ben Rahmân (olan Allah)a bir oruç (susmak) adadım. Onun için bugün hiçbir kimseyle konuşmayacağım" de."


*Sebzeli Mercimek Corbasi
*Mozzeralla Salatasi
*Kremali Mantarli Biftek
*Lokma


SEBZELi MERCiMEK CORBASI

 
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı bulgur
1 diş sarımsak
3 su bardağı sıcak su
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
pul biber

Sebzeleri küçük küçük dogruyoruz.Zeytinyağını katıp ocakta biraz kavuruyoruz.
Mercimek ve bulguru yıkayıp çorbaya ilave ediyoruz
Biraz karıştırıp sıcak suyunu katıyoruz. Sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
Blenderla çorbamızı pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
Ocağa tekrar tencereyi koyup baharatlarını ekleyip kıvamı koyu ise biraz daha su ilave edip çorbamızı hazırlıyoruz.
Zeytinyağını yağ tavasında biraz ısıtıp nane ve pul biberini ekleyip karıştırıyoruz.
Dikkat edin zeytinyağı yanmasın ılık olması yeterli
Çorbamıza hazırladığımız sosu döküp karıştırıyoruz.
Sıcak sıcak isteğe bağlı olarak limonla servis edebilirsiniz afiyet olsun

 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim



MOZZERALLA SALATASI
http://yaseminlemutfakta.blogspot.com/2016/05/mozzarella-salatasi.html



KREMALI MANTARLI BiFTEK

750gr.Biftek
1 paket 250ml.sıvı krema
250 gr.mantar
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Zerdeçal, karabiber,tuz
1 dis sarımsak

Biftekleri tavada çift taraflı mühürlüyoruz .Düdüklü tencereye 1 su bardağı su  1 diş sarımsak birkaç top karabiber katıp etleride ekleyip kontrollü olarak pişiriyoruz.
Mantarları ince ince kiyiyoruz kızgın teflon tavada suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Suyunu çekince sıvıyağ ekleyip unu üzerine ekleyip biraz kavurduktan sonra kremayı ekliyoruz. Baharatlarınıda ekleyip sosumuzu hazırlıyoruz.
Pişen etleri sosun içerisine koyup 5 dakika sosla birlikte pişirip servis ediyoruz.
Afiyet olsun
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim



LOKMA TATLISI

1 su bardağı (250ml )su
2 su bardağı tepeli un (250ml.bardakla ölçtüm)
1/4 yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Yarım limon suyu

Şeker ve suyu tencerede kaynatıyoruz kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Yaş maya ve şekere önce yarım bardak su ve iki kaşık kadar un ekleyip çırpıyoruz.
Kalan suyu ve sıvı yağını ekleyip azar azar un ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
Yapışkan bir hamur elde ediyoruz çırpacakla hamuru kaldırdığımız da parça parça dökülecek kıvamda olmalı.
Hamurun üzerini kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz. Hamur iki katı olacaktır.
Tavaya bol yağ koyup kızdırıyoruz
Elimizi ve bir adet tatlı kaşığını yağlayıp hamuru avucumuzla sıkıp tatlı kaşığı ile resimdeki gibi alıp kızgın yağa bırakıyoruz.
Ocağı çok harlı açmayın lokmalar hızlı pişer içi çiğ kalır.
Tavada ki lokmaları kevgirle alıp soğuk Şerbetin içine koyuyoruz.
Tavaya tekrar lokma döküp onlar kızarmadan önce serbettekileri servis tabağına alıyoruz.
Bütün hamuru bitirene kadar aynı işlemleri yapıyoruz.
Tatlı mızı soguduktan sonra servis ediyoruz afiyet olsun.
 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f