Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

Ramazan Menüleri 1.Gün


Rahman ve Rahim olan Allah'ın Adıyla
"Mü'min olarak, erkek veya kadın, her kim salih ameller işlerse, işte onlar cennete girerler ve zerre kadar haksızlığa uğratılmazlar."
| Nisâ, 124. Ayet

Onbir ayın sultanı Ya Şehr-i Ramazan  Hoşgeldin.
Ramazan ayının bu ilk gününde oruçlarınız ve ibadetleriniz hak yolunda kabul olsun.
Ramazan ayında İftar Menülerimizle sizlerleyiz

*PATATES ÇORBASI
*ELMALI KEREVİZ SALATASI
*FELLAH KÖFTESİ
*KADAYIF SARMA



PATATES ÇORBASI
Çocukların da severek içtiği nefisss bir çorba nane ve limonla servis ediyoruz.
PATATES ÇORBASI

2 adet havuç
1 adet kuru soğan
4 orta boy patates
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı bulgur
Tuz , karabiber, kırmızı toz biber
4 su bardağı su

Üzerine
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Toz biber

*Patatesleri, soğan ve havuçları soyup iri iri doğruyoruz.
*Tencereye sebzeleri koyup sıvıyağını ekleyip kavuruyoruz.
*Sebzeler kavrulduktan sonra unu ekeleyip karıştırıyoruz.
* Suyunu ekleyip  baharatlarını atıp kaynamaya bırakıyoruz.
* Kaynadıktan sonra bulgurunu atıp bir dilim limon ilave edip 5 dakika daha kaynatıyoruz.
*Limon dilimini alıp el blenderi ile pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
*Tereyağını eritip nanesini ekleyip hafif kavurup çorbamıza ekliyoruz.
* Afiyet olsun 

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim



Kereviz Salatası elma ile birleştiğinde daha hafif bir tat alıyor hazımsızlık için çok faydalıdır. Sunumumuz çok özel
ELMALI KEREVİZ SALATASI

Her yemeğin yanında hatta tek başına bile bir öğün geçirebileceğiniz nefis bir lezzetdir. Yemek yerine en çok tercih ettiğim salataların başında yer alıyor. Mutlaka denemelisiniz sunumu size kalmış.
2 adet elma
Yarım kereviz
3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
1 diş sarımsak
Tuz
2 su bardağı süzme yoğurt
Yarım limon

Elmayı resimdeki gibi kesip ortasını ve içini  soyacakla alıyoruz. Soyduğumuz elmaya limon sıkıp ovuyoruz böylece kararmasını engelliyoruz.
Çıkardığımız elma içini rendeleme robotuna dolduruyoruz. Kerevizin kabuğunu alıp küçük parçalara bölüp elma ile birlikte rendeliyoruz .
Sarımsağı da ezip ekliyoruz.
Ceviz ve tuzunu da ilave edip yoğurdu katıp karıştırıyoruz.
Oydugumuz elmalara doldurup servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


FELLAH KÖFTESi
Domates Sosu ile iftar menüsü için hafif bir lezzet oluşturdu. Yoğurtlu -yogurtsuz tercih size ait
 
 
  Araplara ait bir yemek olsada üĺkemizin pek çok yerinde de yapılmaktadır. Malzemesinin azlığı,  sunumunun gösterişli olması özel yemeklerde yer almasını sağlamaktadır. Bu güzel köfteyi küçük yardımcım Ata ile birlikte hazırladım.
Buyrun tarife

1 su bardağı ince bulgur
yarım su bardağı irmik
1 su bardağı sıcak su
1 yumurta
1 buçuk yemek kaşığı tepeli un
1 tepeli yemek kaşığı biber salçası
tuz, karabiber, kimyon

Sosu için
1yarım çay bardağı zeytinyağ yada 50gr.tereyağ
4 adet rendelenmiş domates
3 diş sarımsak
Tuz, kırmızı toz biber, karabiber
1 tatlı kaşığı Nane
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 su bardağı sıcak su

Yogurt Sosu  (isteğe bağlı )
300 gr.yogurt
1 diş ezilmiş sarımsak
tuz

Süslemek için
Kıyılmış maydanoz

İnce bulgur ve irmigi tepside karıştırıyoruz içerisine salça ve baharatlarını katıp üzerine sıcak suyu boşaltıyoruz. Güzelce karıştırıp 5-10 dakika üzerini örtüp dinlendiriyoruz.
Elimizle harcı yoguruyoruz özleşene kadar. Harcımız ne sert nede cıvık olmayacak ele hafif yapışa bilir .
Yumurta ve ununu ekleyip tekrar 10 dakika yoguruyoruz.
Harcımızdan önce küçük yuvarlaklar yapıyoruz. Tepsimizi unlayıp yuvarlak yaptığımız köftelerin ortalarına baş parmağımızla bastırıp şekillendiriyoruz.
Üzerini naylon folyo ile kapatıp buzdolabında bekletiyoruz.
Sosumuz için
Çukur bir tavaya zeytinyağını yada tereyağını koyup ısıtıyoruz .
Sarımsakları ekleyip kavuruyoruz. Salçasını ilave edip domates rendesini de boşaltıyoruz.Sosumuz pistikten sonra nar ekşisi  ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz. En son bir su bardağı kadar sıcak su ekleyip sosumuzu tamamlıyoruz.
Yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsak ve tuzu katıp karıştırıyoruz.
Geniş bir tencerede suyu kaynatıp içerisine tuz ve 1 çay kaşığı ucuyla limon tuzu atıyoruz.
Kaynadıktan sonra köfteleri suya bırakıyoruz bir süre sonra köfteler suyun üzerine çıktıginda köftelerimiz pişmiş olacaktır.Köfteleri süzdürüp tavadaki sosa boşaltıyoruz. Birkaç dakika kaynatıp servis tabağına alıyoruz.
 Üzerine isteğe bağlı yoğurt döküp maydanozu serpistirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 
 


Antepfıstığının kadayıfla buluştuğu iftar sofralarının olmazsa olmazlarından
KADAYIF SARMA

* 1 kg.taze kadayıf
* 250gr eritilmiş tereyağ
* 1 kase iri çekilmiş ceviz

* Şerbeti için
* 3 su bardağı şeker
* 2 buçuk su bardağı su
* 1 yemek kaşığı limon suyu

*Süslemek için
* 3-4 yemek kaşığı Antepfıstığı
* 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi

* Kadayıfları 20-30cm kadar göz kararı kopartıp inceltip düzeltiyoruz.
*  1 tatlı kaşığı eritilmiş
*  Kadayıfa  resimdeki gibi her bir sarmaya 1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağ döküp ortasına ceviz koyup sarıyoruz
* Sarma işlemi bitince elimizi sıvıyağla yağlayıp sarmaları yağlı ellerimizle sıkıp tepsiye yerleştiriyoruz
*Önceden ısıttıgımız fırında 185'C pişiriyoruz
* Şu ve şekeri birlikte kaynatıp içerisine limon suyunu ilave edip ocağı kısıyoruz ve 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz
* Kadayıf soğuk şerbetimiz ılık durumdayken şerbetini döküp ıslanmaya bırakıyoruz
* Antepfıstığı ve hindistan cevizini serpiştirip servis ediyoruz
*Afiyet olsun 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f