Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

EV YAPIMI KOKEREÇ


KOKEREÇ (Çakma 😊)

Herkes sevmez biliyorum ama bazıları için çok özeldir.Ben kokereçe bayılırım malesef Avusturyada bağırsak bulmak imkansız  bende her ne kadar gerçeğinin yerini tutmasa da evde işkembeden kokereç lezzetini  yakalamayı başardım.
Kokoreç sevenler denedi ve tam notu aldım.

1 kg. temizlenmiş kuzu işkembe
2 diş sarımsak
100gr.tereyağı yada 1 küçük kase kuyruk yağı
Kekik, kimyon, karabiber, kimyon, pul biber, tuz


Öncelikle işkembeyi haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra süzgeçten süzüp keskin bir bıçakla minik minik kıyıyoruz.
Teflon tavaya tereyağını yada kuyruk yağını eritip üzerine işkembeleri koyuyoruz orta ateşte karıştırarak kavuruyoruz.
Üzerine dövülmüş sarımsakları ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz çok kuru olursa biraz daha yağ ekleyebilirsiniz.
Ekmekleri tost makinesinde ısıtıp içerisine kavrulmuş işkembe yi doldurup isteğe bağlı olarak domates yada soğan da ekleyerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 yorum:

lifestylesieda dedi ki...

Kokoreçi görünce dayanamadım :) ellerine sağlık, mutlaka deneyeceğim

lifestylesieda dedi ki...

Kokoreçi görünce dayanamadım :) ellerine sağlık, mutlaka deneyeceğim

Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...

Tadanlar begeniyor, dana iskembesiyle daha güzel oluyor

SUHANA KHAN dedi ki...

хотя его долго готовить но он очень вкусный

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f