Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

İNCİR REÇELİ (Son yetişen incir)



İncir Reçeli

2 kg.en son kalan incir  (ham incire yakın )
5 kg.şeker
2 adet limon suyu
1 çay kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşığı sirke
1 buçuk litre su

İncirlerin kabuklarını soyup 1 buçuk kg.şekerle akşamdan şekere yatırıyoruz.
Suyu tencerede kaynatıp kalan şekeri içine katıp 20-25 dakika orta ateşte kaynatıyoruz.
Şekerde bekleyen incirleri katıp tekrar kaynattıktan sonra diğer malzemeleride ekleyerek recelimizi kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Arada bir tabağa bir iki damla reçel suyunu damlatip kıvamını kontrol ettikten sonra kıvamını aldıktan sonra ocağı kapatıp üzerine bir bez kapatıp 5 dakika incirlerin kumaşın (içindeki şerbeti salmasını)bekliyoruz.
Eğer suyunu salarsa 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Fazla kaynatırsanız reçelin rengi kararır
Cam kavanozlara doldurup serin bir yerde saklıyoruz. Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f