Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KETEN TOHUMLU ESMER EKMEK



KETEN TOHUMLU ESMER EKMEK
 
500 gr.beyaz un
500gr. esmer un
1 çay bardağı keten tohumu
2 paket kuru maya  (14 gr.)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Ilık su


●Beyaz ve esmer buğday ununu yoğurma kabına birlikte eliyoruz.
●Unun ortasını açıp tuzunu ve kuru mayayı şekerini ekliyoruz.
●Azar azar ılık su ekleyip hamur cıvıkken keten tohumunuda katıp birlikte ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz
●Hamurumuzu bir saat kadar dinlendirdikten sonra mutfak tezgahına alıp tezgaha biraz un serpip ileri geri yuvarlayarak ekmek şekli veriyoruz.
●Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine ekmeğimizi yerleştirip yarım saatde tepside mayalandırıp üzerine bıçakla kesikler atıyoruz
●Önceden ısıttıgımız fırında 185'C 'de pişiriyoruz.
●Afiyet olsun
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f