Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

GAZETE BAKLAVASI



GAZETE BAKLAVASI

Gazete Baklavası adı üzerinde gazete kağıdı üzerinde kurutulmasindan dolayı bu adı almış nefis bir lezzettir. Hijyenik olduğunu düşünmeyenler mutfak bezi sofra örtüsü yada havlu üzerinde de kurutma işlemini yapabilirler.
Sevgili komşumuz Mukaddes Teyzem baklava konusunda tam bir ustadır.O bana baklava yollar ben ona peynir, mantılarımızı birlikte yapar çat kapı gidebileceğimiz dünya tatlısı özel bir  annedir. Elleri dert görmesin onun tariflerinden birisini sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum.


*2 yumurta
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Çay kaşığı ucuyla tuz
*1 yemek kaşığı limon suyu
*Un

İç Harcı için
*2 su bardağı çekilmiş ceviz

Pişirmek için
*250 gr. Tereyağı

Yufkaları açmak için
*1 su bardağı nişasta
*1 su bardağı un

Şerbeti için
*4 su bardağı şeker
*3 buçuk su bardağı su
*Yarım limon suyu

Üzerine
Dövülmüş antepfıstığı

/Hamur malzememizi derin bir kaba alıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz.
/ Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde 20-25 adet yumak yapıp üzerini nemli bezle örtüp yarım saat dinlendiriyoruz.
/Dinlenen yumakları açabildiğiniz kadar açıyoruz ince olması şart, açtığımız yufkayı oklavaya sarıp her iki tarafından sıkıştırarak ortaya doğru büzüyoruz.
/Büzdüğümüz yufkayı gazete kağıdı üzerine uzunalmasına seriyoruz.
/Diğer yumaklara da aynı işlemi yapıyoruz. Gazete üzerinde yumuşaklıgı gidip kurumaya başlayan yufkaya ceviz serpip uzerine bir kat daha kurumuş yufka koyup kenarlarını içe doğru katlayıp  gazetenin bir ucundan diğerine doğru rulo şeklinde sarıyoruz.
/ Rulo yufkaları istediğiniz büyüklükte kesip yağladığımız tepsiye diziyoruz.
/ Tereyağını eritip Baklavanın üzerine döküyoruz önceden ısıttıgımız fırında 200’C pişiriyoruz renk almaya başlayınca tepsimizi çıkarıp yağını süzüp alıyoruz tekrar fırına sürüp tam olarak kızartıyoruz.
/ Şerbetin malzemelerini tencereye koyup kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyip ocağı biraz kısıp 10-15 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
/ Baklavamız ve şerbetimiz ılık  durumdayken şerbetini döküp bir kaç saat dinlendiriyoruz
/ Üzerine antepfıstığı serpip servis ediyoruz afiyet olsun
/ Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
/ Bizi instagramdan takip edebilirsiniz  https://www.instagram.com/mutfakkeyfim
















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f