Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

FIRINDA SEBZELi BUT








Fırında Sebzeli But

3 adet tavuk bütün
1 paket (250gr.)mantar
1 adet kabak
1 adet patlıcan
2-3 adet patates
1 baş sarımsak
3-4 adet yeşil biber


Butları Haşlama için
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet havuç
bir kaç yaprak maydanoz
3-4 şu bardağı su
tuz

Tavuk Butlarına sürmek için
3 yemek kaşığı yoğurt
1yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber
Tuz, karabiber, kekik

Fırınlamak için
1 yemek kaşığı salça
3 su bardağı sıcak su

Tavuk Butları kalın olduğu için ve suyundan da yararlanmak için havuç, soğan , sarımsak ve maydanozla bol suda haşlıyoruz.
Hasladıktan sonra Butları bir tabağa alıyoruz. Tavuk suyunu süzgeçten geçirip isterseniz küçük kaplarda donduruyoruz yada pilav yapmak için kullanıyoruz.
Sebzeleri iri iri kesip bol yagda çok az kızartıyoruz.
Tavuk Butlarını büyük borcam tepsisine yerlestiriyoruz sebzeleri karışık olarak tepsiye boşaltıyoruz.
Yoğurt, yağ ve baharatları çırpıp Butların üzerine kızarması için sürüyoruz.
Salça ve suyu karıştırıp kaşıkla sebzelerin üzerine gelecek şekilde tepsiye boşaltıyoruz.
185'C de tavuklar kızarana kadar pisiriyoruz.
Afiyet olsun
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f