Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

COCOSTAR PASTA



COCOSTAR PASTA
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kakao
1 buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Kreması için
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
5 yemek kaşığı  (silme) irmik
1 buçuk su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için
200ml.sıvı krema
200gr.bitter çikolata
Çilek, kivi
Rendelenmiş çikolata

● Yumurtaları şeker ve ılık sütle çırpıyoruz. Kakao, kabartma tozunu ilave edip çırpıyoruz azar azar un ekleyerek kekimizi hazırlıyoruz.
● 28"lik Kelepçeli kek kalıbının tabanını tereyağ ile yağlayıp unluyoruz. Kekimizi boşaltıp kalıbın kenarlarına ısı çemberi sarıp önceden ısıtılmış 180'C pisiriyoruz.
●Krema için süt, şeker ve irmiği katıp karıştırarak kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Kıvam aldıktan sonra hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.
●Sıvı kremayı ocakta kaynatıp içerisine çikolatayı ekleyip arada bir karıştırarak soğutuyoruz.
● Kekimizi iki parçaya kesip kelepçeli kalıba yeniden yerlestiriyoruz. Kekin ilk katını koyup kremayı üzerine boşaltıyoruz diğer kek dilimini üzerine kapatıyoruz.
● Ilık haldeki çikolatayı da üzerine döküp buzdolabında bir-iki saat dinlendiriyoruz.
●Dinlenen pastamızı çilek ve kivileri dizip çikolata parçalarını da serpiştirip süslüyoruz. 
● Afiyet olsun










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f