Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇİLEK MEVSİMİ




Çilek Mevsimi 


6 yumurta
1 su bardağı şeker

Yarım çay bardağı ılık su 
2 su bardağı un

2 yemek kaşığı kakao 
1 çay kaşığı limon suyu
1paket vanilya 
1paket kabartma tozu


İç Kreması 
1 kg.  Süt
1 bardaktan bir parmak eksik nişasta
1 yemek kaşığı tepeli un
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tepeli margarin 
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1paket vanilya

Dış Kreması ve Süslemek için 
1 Paket çilek
1 paket kremsanti +1 çay bardağı soğuk süt 
2 adet kivi 

♡ Kremamız için  Vanilya ve margarin hariç bütün malzemeleri tencerede çırpıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp margarini ekliyoruz.ilk sıcaklığı geçince vanilyasını katıp arada bir karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.

♡ Kremsantiy soğuk sütle çırpıp krema torbasına doldurup buzdolabinda bekletiyoruz.
♡ Yumurtanın beyazını limon suyu ile beyazlayana kadar çırpıyoruz. 
♡ Sarısını şekerle ve ılık  suyla birlikte yüksek ayarda mikserle 10 dakika çırpıyoruz.Unun yarısını ve kakaoyu ekleyip çırpıyoruz 
♡ İki harcı birlestirip kalan  unu vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
♡ 26'lık kelepçeli kek kalıbını yağlayıp unluyoruz pandispanyayı boşaltıp 200'C önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
♡ Pandispanyayı üç eşit parçaya kesiyoruz her kata krema sürüp dilimlenmiş çilek dizip kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz.
♡ Pastamızın dış çevresini kremsanti ile şekillendirip kivi ve  çileklerlede istediğiniz şekli vererek süsleyip 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis ediyoruz .Afiyet olsun



Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f