Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ANTEPFISTIKLI ÇİKOLATA SOSLU CHEESCAKE



Uzun zamandır cheesecake yapmayı planlıyorum ama fırsat bulamadım. O kadar aktif bir yaşamım varki 24 saat az geliyor bana☺ İş hayatı, okullar arası gidiş -gelişler, kurslar, bir blog iki yemek sayfası kalırsa küçük kaçamak tatiller yazarken yoruldum ☺☺☺
Gece gece mutfağa girip hemen işe koyuldum bir gün dinlendirip tadına da baktıktan sonra garantili bir tarif olarak size sunuyorum ☺☺☺

Antepfıstıklı Çikolata Soslu
● Tabanı İçin
1 paket (200gr.) Yulaflı Bisküvi
150gr yumuşak Tereyağı

●Ara Kreması için
600gr. Labne peyniri
1 tepeli su bardağı şeker
2 yemek kaşığı  (60gr ) un
1 paket vanilya
3 yumurta
2 paket sıvı krema(schlagsahne 400gr. )

●Çikolata Sosu için
1 paket  (200gr.) Sıvı krema  (schlagsahne )
250 gr. Çikolata

●Süslemek için
2-3 yemek kaşığı  Antepfıstığı
1 adet yıldız elması  (isteğe bağlı )

●Bisküvileri robotta çekip un haline getiriyoruz oda sıcaklığındaki tereyağla karıştırıp yoğuruyoruz. Tam bir hamur olmuyor dagılan formu sizi korkutmasın.
● 26'lık kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı fırın kağıdı serip kapatıyoruz. Kenarlarınada yağlı kağıt kesip yerleştirin. Taban hamurunu elinizle bastırarak yayıyoruz. Dövecekle iyice pekiştirip buzlukta diğer işlemler bitene kadar bekletiyoruz.
● Fırınımızı 200'C açıp içerisine ısıya dayanıklı bir kapla su koyup kaynamaya bırakıyoruz böylece Cheesecakeniz çatlamaz.
●Labne Peynirini şekerle birlikte mikserle  (3.ayarda)şekerler eriyene kadar çırpıyoruz
●Yumurtaları tek tek ekleyip karıştırarak kırıyoruz
●Sıvı kremayı ekleyip mikserle çırpıyoruz
●Mikserle çok yüksek devirde çırpmayın pişerken çatlama ve çökme yapabilir.
●Krema kıvamında ki harcı buzluktan çıkardığımız tabanın üzerine boşaltıyoruz uzun süreli pişeceği için ben ısı çemberi sardım ve önceden ısıtılmış fırında 200’C ısıda 10 dakika pişirip sonra fırın ısısını 150 'C düşürüp 45 dakika pişiriyoruz.
●Üzeri renk alınca fırını kapatıp cheesecake çıkarmadan hafif aralayıp soğumaya bırakıyoruz
●Sıvı kremayı ocakta kaynatıp içerisine çikolatayı ekleyip ocaktan alıyoruz karıştırarak yediriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
●Cheesecake üzerine çikolata sosu döküp buzdolabında 1 gece dinlendiriyoruz. Ertesi gün antepfıstığı ve yıldız elması yada farklı şekilde süsleyerek servis ediyoruz
●Afiyet olsun
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim 








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..:)

Yaseminle Mutfak Keyfi dedi ki...

Teşekkürler canım ☺☺☺

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f