Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

HAŞHAŞLI ÇİÇEK EKMEK



Haşhaşlı Çiçek Ekmek

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 kg.yakın (800gr.)un

İç Harcı
1 kase dövülmüş Sarı Haşhaş +1su bardağı sıvıyağ 

2 yemek kaşığı oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı

Üzerine
1 yumurta sarısı

Çörekotu

Ilık sütün içerisine mayayı ve şekeri eritip sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Tuz ve ununu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan altı  büyük yumak döküyoruz.
Haşhaşla sıvıyağı karıştırıyoruz biraz yağlı olması gerekiyor karıştırdıktan sonra kuru olursa biraz daha sıvıyağ ekleyebilirsiniz.
Her yumağı tepsimizin büyüklüğü kadar açıyoruz.
1. yufkayı yağlı fırın kağıdına serip üzerine haşhaş sürüyoruz
2. yufkayı açıp üzerine kapatıyoruz.Elimizle biraz tereyağı sürüp
3.yufkayı ikincinin üzerine kapatıp tekrar haşhaş sürüyoruz 

Diğer üç yufkayada aynı işlemi yapıyoruz 
Böreğin ortasından kenarlarına doğru eşit  aralıklarla önce 4 parçaya sonra tekrar 8 parçaya toplamda 16 parçaya kesiyoruz.
Her parçayı ikişerli tutup kesik kısmı alta gelecek şekilde uçlarından birleştiriyoruz. 

Bütün parçaları aynı şekilde yapıp böreğimizin ortasından tutup biraz çevirip göbek yapıp  tamamlıyoruz.
Yumurta sarısını sürüp çörekotunu serpistirip  200'C önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f