Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ÇEMENLi POĞAÇA



Çemenli Poğaça

1 su bardağı  (200ml) maden suyu /soda
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yaş maya yada 2 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Un

İç Harcı
1 kase çemen tarifi için linki tıklayınız
yaseminlemutfakta.blogspot.co.ke/2016/03/sosyete-cemeni.html?m=1

Üzeri için
2 yumurta sarısı
Çörekotu

○ Mayayı şeker ve ılık sütle eritip 5 dakika kadar bekletiyoruz.
Sıvı yağ, ,maden suyu/soda, tuzunu atıp elimizle biraz karıştırıp azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoguruyoruz.
○ Hamurumuzun üzerini kapatıp yarım saat  ile bir saat arası dinlendiriyoruz. Yoğurdunuz hamur 2 katı olana kadar mayalandırıyoruz.
○ Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük yumaklar yapıyoruz toplam 26  adet pogaca çıkıyor ve iki tepsi oluyor.
○ Hamuru elimizle çay tabağı kadar açıp içerisine çemen sürüp rulo şeklinde sarıyoruz. Elimize ileri geri sürterek düzeltiyoruz.
○ İki ucunu resimdeki gibi alta gelecek şekilde katlıyoruz. Bıçağımızı una batırıp iki uçtan bur defada kesikler atıyoruz. Hamuru yağlı fırın kağıdı serdigimiz tepsimize koyup kesilen hamurun iç tarafını yukarı bakacak şekilde çevirip dört yaprak halinde tepsiye yerleştiriyoruz.
○ Bütün hamura aynı işlemi yapıyoruz.
 Yumurtasını sürüp çörekotunu  ortasına serpiştirip önceden ısıttıgımız fırında 190'C
○ Afiyet olsun.
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f