Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

YOĞURT ÇORBASI ( Nohut ve Aşure Buğdayı ile)








BUGDAY VE NOHUTLU YOGURT CORBASI

Bizim oraların Tokat 'ın yöresel bir lezzettidir. Yazın pişirmeden  soğuk çorba olarak içilirken kışında pişirip sıcak sıcak içinizi ısıtacak nefis bir çorba
Bu aralar ev halkı hastalıktan dökülüyor bu tür çorbaların iyileşmeyi hızlandırdığını düşünüyorum.

Malzemeler

1 kase ev yoğurdu 300gr kadar
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta

1 su bardağı aşure buğdayı  (yarma )
1 çay bardağı nohut
(Aşure buğdayı ve nohut bir gece önceden ıslıyoruz .Ben biraz fazla ıslatıp pişirip bu çorbayı yapmak için küçük porsiyonlar halinde buzlukta donduruyorum.

Üzerine
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Pul biber, tuz

Aşure buğdayı ve nohutu pişiriyoruz yoğurtla birlikte tam pişmeye bilir.Soğutuyoruz suyunu sakın dökmeyin çorbaya katacağız.
Yoğurdu un ve yumurta  ile çırpıyoruz. Soğuyan buğday ve nohutu koyup suyunu azar azar ilave edip yoğurdu açıyoruz.
Ocağa tencereyi koyup kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz .Kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakıp 5 dakika kadar da kendi halinde kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Yağ tavasında tereyağı eritip naneyi kavuruyoruz üzerine pul biber ekip çorbamızın üzerine boşaltıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f