Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

TAZE YUFKA ( Pratik Bilgiler )





PRATIK BİLGİLER

Türkiye 'den gelirken en çok korktuğum şey bavullarımın açılmasıdır. Yurtdışında yaşadığım için bavulları özlemini duyduğum yiyeceklerle doldurup getiriyorum peynir den taze yufkaya, baharatlar dan kuruyemişlere , reçeller, kurular çok iyi biliyorum bunlar gümrükten gecirmeselerde şuana kadar böyle bir şanssızlık yaşamadım.
Bu seferki tatil dönüşü 10kg.taze yufka taşıdım belki bilenler vardır ama bilmeyenler için burdan küçük bir ayrıntı verelim.
Yufkacıdan aldığınız yufkayı hemen oracıkta paketletebiliyorsunuz.
Yufkayı ikiye katlayıp ortasına kağıt koydurduktan sonra zarf şeklinde katlayıp üzerine bir kağıt daha koyuyoruz ,  6 yufkayı aynı şekilde yaptırıp sonra bir katta kağıtla yufkayı sardırtıkdan sonra poşetletiyoruz .
Bavulunuzun en üstüne yerleştirip üzerine bir sıra çamaşırla kapatıp bavulu kapatıyoruz.
Eve getirdiğiniz yufkaları açıp tekrardan katlayarak yapışmasını engelliyoruz. Buzluk posetlerine kullanacağınız miktarda koyup paketledikten sonra buzlukta 4-6 aya kadar saklayabilirsiniz.
Buzluktan çıkarttıktan sonra havlu peçeteye sarıp iyice çözüldükten sonra böreğimizi hazırlıyoruz.
Bu bilgiyi okuduysanız lütfen başkalarınada ulaşması için paylaşın
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f