Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PRATIK KAHVALTI BÖREGI






Pratik Kahvaltı Böreği
Kalabalık kahvaltılar ve özel günlerde çok uğraşmadan ama börek lezzeti verebileceğiniz  bu güzel böreği yapmaktan zevk alıyorum.
İsterseniz patatesli veya peynirli de yapabilirsiniz.

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 kg.yakın (800gr.)un

İç Harcı
250gr.taze ıspanak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı ucuyla karabiber

Üzerine
1 yumurta sarısı

Ilık sütün içerisine mayayı ve şekeri eritip sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Tuz ve ununu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan 6 büyük yumak döküyoruz.
Ispanaklari yıkayıp ince ince kıyıyoruz yağını ve baharatlarını katıp karıştırıyoruz.
Her yumağı tart kalıbımızı yada pizza tepsimizin büyüklü kadar açıyoruz.

Yapışmamasını sağlamak için isterseniz yağlı fırın kağıdı serip yada tereyağla tepsinizi hafif yağlayın
İlk yufkayı Kalıbımıza  serip üzerine ıspanaklı harçtan seriyoruz.
İkinci yufkayı açıp üzerine kapatıyoruz.

Diğer hamurları da aynı şekilde yapıp hazırlıyoruz benim hamurumdan 3 adet börek çıktı
Yumurta sarısını sürüp keren tohumu serpistirip 200'C önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Afiyet olsun 

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f