Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ISI ÇEMBERİ ( Pasta Pişirmenin Püf Noktası )




Mutfaktaki püf noktalarımdan birisi

Kek yada Pandispanyanın güzel kabarmasını ve tepecikler oluşturmadan düzgün bir şekil yapmanın pek çok püf noktaları vardır.
Kek kalıbının kenarları çabuk ısındığı için cabucakta pişer  orta kısmı ise  yavaş yavas piştigi için tümsekler oluşturup pastamızın şeklini bozar.
Isı Çemberi sıcaklığın kenarları hemen pisirmesini engeller sıcaklık eşit olarak dağılır ve pastamızın düzgün şekilde pişmesini sağlar

Sonuçtan çok memnun kalacaksınız garanti ederim.

☺Evde bulunan alio folyo kağıdını kek kalıbınızı saracak şekilde kesiyoruz.
☺içerisine sığacak şekilde aynı boyda bir kağıt havlu yada bez parçası kesiyoruz.
☺ Bez parçasını ıslatıp biraz suyunu alıyoruz.
☺ Alio-folyo nun tam ortasına ıslattıgımız bez parçasını serip kek kalıbının yüksekliği kadar katıyoruz.
☺ Alio-folyoyuda üzerine kapatıyoruz.
☺ Kek kalıbının kenarlarına sarıyoruz. Kek kalıbından yüksek olursa kenarlarını dışa doğru çeviriyoruz.
☺ Kekinizi yada pandispanyayı aynı şekilde pişiriyoruz.
☺ Hazırladığımız bu koruyucuyu kötü olana kadar tekrar tekrar kullanıyoruz her kullanmada ortasındaki bez yada havluyu ıslatmayı unutmayın
-☺Bu bilgiyi okuduysanız lütfen başkalarınada ulaşması için paylaşın
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f