Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

BAYKUŞ KURABİYELER



 BAYKUŞ KURABİYELER 

Oğullarım Mert ve Ata sayesinde mutfakta kurabiyeler, pizzalar, hamur işleri renklendi, şekillendi. Hep birlikte bugünde size bu güzel kurabiyeleri hazırladık.
Erkek çocuğu mutfağa girmez demeyin ilerde onlarında bir evleri olacak ve anneler olarak erkek çocuklarımızı iyi birer birey olmaları için herşeyi öğretmeliyiz .

130 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta akı
1 paket vanilya şekeri
4-5 çay bardağı un

Süslemek için
1 paket pişebilen göz figürleri
yada damla çikolata
2 - 3 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı kakao

• Tereyağı , sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamı olana kadar yoğuruyoruz.
• Yumurta akını, vanilyayı ekleyip azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
• Hamuru iki adet yağlı fırın kağıdı arasına koyup oklava ile 1 cm kalınlığında açıyoruz.
• Hamurdan  geniş ağızlı bardakla yuvarlak halkalar kesiyoruz.
• Resimdeki gibi yuvarlakların üst kısmını bardakla kesip alıyoruz burdan çıkan parçayı ikiye bölüp gözleri için yuvarlıyoruz.
• Bardak yardımıyla iki tarafa kol olacak şekilde yarım ay şeklinde hafif bastırıp bırakıyoruz.
• Çatalı kakaoya batırıp ayak kısımlarına eşit aralıklarla bastırıyoruz.
• Kayısıyı  makasla uzun burun olacak şekilde kesiyoruz.
• Gözleri için hazırladığımız yuvarlakları ve kayısı yı aynı anda baykuşun hamurunun üzerinde birleştirip gözlerinide yapıştırıyoruz.
• Önceden ısıttıgımız fırında 175'C hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
• Afiyet olsun.
• BiziFacebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SiMiT



Taze sıcak Simitlerimm var çaylar hazırmı?

Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru maya
Un


Üzeri için
yarım çay bardağı pekmez
1 çay bardağı su
1 buçuk su bardağı kavrulmuş susam

Ilık sütün içerisine şeker ve mayayı katıp eritiyoruz.Un hariç diğer malzemeleride ekleyip karıştırıyoruz.
Ununu azar azar ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurumuzu 1saate yakın dinlendirip yumurta büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bez kapatıyoruz.
Her yumağı elimizle yuvarlayarak uzun şeritler yapıyoruz.
İki seriti birleştirip yuvarlayarak simit şekli veriyoruz.
Bütün hamurlara aynı işlemi yapıyoruz.
Pekmezi suyla karıştırıp eritiyoruz.Susamları geniş bir kaba koyup simitleri önce pekmeze batırıp sonra susama bulayıp fırın kağıdına diziyoruz.
185’C simitler renk alana kadar pisiriyoruz. Afiyet olsun
http://www.facebook.com/mutfakkeyfim



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ANNEMİN KAT KAT KETESi


ANNEM KETESİ


  SAYFA SAHiPLERiNiN DiKKATiNE kesinlikle hiçbir sayfada tariflerimin yayınlanması için iZiN VERMiYORUM bu benim en dogal hakkımdır.


Sevgili annemin ellerine sağlık çok lezzetli ve kat kat bir kete yapmış çok lezizdi.

Malzemeler
1 kilo beyaz un
1 bardak esmer un
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek tuz
yarım paket yaş maya

yeterince ılık su
1 kase iri çekilmiş ceviz,
75 gr. tereyağ 


Hamura sürmek icin
1 yumurta sarısı
keten tohumu

Yaş mayayı bir bardak kadar ılık suda şekerle birlikte eritiyoruz.

Beyaz unla esmer unu , tuzu karıştırıp unun ortasını açıyoruz.
Mayayı boşaltıp yoğurmaya başlıyoruz yogurdukca ılık su ilave edip kıvamını ayarlayıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.

30 dk. dinlendirdikten sonra 4 büyük yumak yapıyapıyoruz.

İlk yumağı merdane ile cok inceltmeden açıp 2 kaşık tereyağı sürüyoruz.
İkinci yumağıda aynı büyüklükte açıp diğerinin üzerine kapatıyoruz.

Cevizini ekeleyip 2 kaşık daha tereyağ sürüp rulo haline getiriyoruz elinizle ekmek formu verip yağlanmış tepside iki ucunu birlestiriyoruz.

Diger iki yumağıda  aynı işlemi yapıp tepsiye yerleştirip yumurtasını sürüp keten tohumunu ekeleyip önceden ısıtılmış fırında180 ‘C pişiriyoruz .

Piştikten sonra dilimleyip servis ediyoruz afiyet olsun

Bizi instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim
Bizi facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KARIŞIK PİZZA






 Ev Pizzası

(8 orta boy pizza çıkıyor )

2 buçuk su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağ yada sıvıyağ
1 yemek kaşığı tuz
2 adet küp şeker
1 paket yaş maya
1 kg + yarım su bardağı un

Üzeri için
(Malzemeleri kendi damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz )
3 paket pizza peyniri
1 buçuk paket domates sosu
1 su bardağı sıvıyağ ( içerisine 3 diş dövülmüş sarımsak ekliyoruz)
2 yemek kaşığı kekik
1 paket (500gr ) mantar
1 kangal sucuk
2 adet sosis
1 kase çekirdeksiz zeytin
1kase mısır
1 adet ince kıyılmış domates
1 kase ıspanak

Yaş mayayı ve küp şekeri yoğurma kabına koyup üzerine ılık suyu boşaltıp eritiyoruz.
Zeytinyağını ve tuzunu ekleyip azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Hamurdan 8 adet portakal büyüklüğünde yumaklar döküp üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 10-15 dakika daha dinlendiriyoruz.

Hamurları elinizle yada merdane yardımıyla pizza tepsimizin büyüklüğü kadar açıyoruz.
Pizza tepsimize un serpip her tarafını unluyoruz fazla ununu alıyoruz.
Açtığımız yumağı tepsiye yerleştiriyoruz.
Önce sarımsaklı sıvıyağ dan bir kaşık üzerine gezdirip ortaboy kepçe ile 2 adet domates sosu döküp hamura sürüyoruz.
Biraz kekik ekliyoruz.
Pizza peyniri serpistirip üzerine mantar sucuk zeytin yada istediğiniz sebzeleri döşeyip bir kat daha ince olacak şekilde peynir ekeliyoruz.
Bol miktarda sebze kullanacaksanız sebzeleri dizdikten sonra üzerine biraz sıvıyağ tuz ve top karabiber serpistirip seniz lezzeti artar.
200'C önceden ısıttıgımız fırında alt-ust pisiriyoruz Afiyet olsun.


Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi Instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

KAVURMALI PiDE





Kavurmalı Pide

1buçuk su bardağı ılık süt
1su bardağı ılık su
1su bardağı sıvı yağ
1paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1yemek kaşığı tuz
Un

Kavurmalı Harç
2 kg.kuşbası doğranmış kuzu eti
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet yesil biber
bir tutam maydanoz
1paket domates sosu
2 diş sarımsak
kimyon, karabiber, tuz

Ilık suyun içerisine seker ve mayayı katıp eritiyoruz.
Sütü, sıvı yağ ve tuzuda ilave edip çırpıyoruz.Azar azar unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve 1saat dinlendiriyoruz.
Kuzu etini minik minik doğrayıp pisiriyoruz. Sıvı yağı ekleyip baharatlarını ilave edip orta ateşte kavuruyoruz.
Kavurma soguduktan sonra soğan, maydanoz ve biberleri ince ince doğrayıp, sarımsağı da dövüp kavurmaya katıyoruz.Domates sosunuda ilave edip karıştırıyoruz isteğe bağlı olarak biraz acı biber ilave edebilirsiniz.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar döküyoruz.
Her yumağı resimdeki gibi uzunlamasına açıp kavurmalı harç koyup iki uclarını kapatıyoruz.Fırın tepsisine koyarken biraz cekip uzatıyoruz bütün hamurları aynı şekilde yapıp yumurtasını sürüyoruz, önceden ısıtılmış fırında 180'C pisiriyoruz. Afiyet olsun.

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
Bizi Instagramdan takip edebilirsiniz https://www.instagram.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SEBZELi MiNi GÜVECLER



Sebzeli Mini Güveçler

Malzemeler
4 kişilik
1 kase julyen doğranmış kuzu eti (dana etide kullanabilirsiniz)
2 adet domates
1adet patates
1adet havuç
3-4 yemek kaşığı bezelye
2 kaşık biber salcası (ben kış icin hazırladığım domates sosu kullandım)
2 dis sarımsak
Tuz karabiber kekik kimyon
1cay bardağı ılık su

Etimizi tencerede bir miktar su ile pisiriyoruz.Dana eti kullanacaksanız ıyice pişirin
Sebzeleri kücük küçük dogruyoruz biraz tuz atıp karıştırıyoruz.
Etler pismeye yakın tuz karabiber kimyon ve kekik ekleyip karıştırıyoruz .Etler suyunu cektikten sonra bir iki kasik sıvı yağ ekleyip kısık ateste kavuruyoruz.
Salcayı ılık suyla sulandırıyoruz.
Mini güveclerin tabanına bir dilim domates koyup üzerine bir kepçe et sonra karışık sebzelerden bir miktar koyup üzerine bir yemek kaşığı salçalı sostan koyup tekrar domates dilimi koyarak güvecimizi hazırlıyoruz.Güvecin suyunu yarısına kadar gelmesi yeterli olacaktır
Fırın tepsisine güvecleri dizip üzerine ıslatılmış fırın kağıdı kapatıp 180'C yarım saat pisiriyoruz.Afiyet olsun

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

YOĞURT ÇORBASI ( Nohut ve Aşure Buğdayı ile)








Yoğurt Çorbası
Bizim oraların Tokat 'ın yöresel bir lezzettidir. Yazın pişirmeden  soğuk çorba olarak içilirken kışında pişirip sıcak sıcak içinizi ısıtacak nefis bir çorba
Bu aralar ev halkı hastalıktan dökülüyor bu tür çorbaların iyileşmeyi hızlandırdığını düşünüyorum.

Malzemeler

1 kase ev yoğurdu 300gr kadar
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta

1 su bardağı aşure buğdayı  (yarma )
1 çay bardağı nohut
(Aşure buğdayı ve nohut bir gece önceden ıslıyoruz .Ben biraz fazla ıslatıp pişirip bu çorbayı yapmak için küçük porsiyonlar halinde buzlukta donduruyorum.

Üzerine
1 tepeli yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Pul biber, tuz

Aşure buğdayı ve nohutu pişiriyoruz yoğurtla birlikte tam pişmeye bilir.Soğutuyoruz suyunu sakın dökmeyin çorbaya katacağız.
Yoğurdu un ve yumurta  ile çırpıyoruz. Soğuyan buğday ve nohutu koyup suyunu azar azar ilave edip yoğurdu açıyoruz.
Ocağa tencereyi koyup kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz .Kaynadıktan sonra karıştırmayı bırakıp 5 dakika kadar da kendi halinde kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Yağ tavasında tereyağı eritip naneyi kavuruyoruz üzerine pul biber ekip çorbamızın üzerine boşaltıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

HAJVAR / AJVAR / KAVYAR (Patlıcan Sosu)



Hajvar (Patlıcan Sosu)

Közlenmiş Patlıcan severlere hafif ve lezzetli bir dip sos tarifimiz var özellikle et yemeklerinin yanında güzel bir tamamlayıcı meze olarak sunabileceginiz Hajvar'ı , Kahvaltılarınızda da ekmeğe sürerek yiyebilirsiniz.
Fazla miktarda yapıp cam kavanozlarda vakumlu olarak buzdolabında 2-3 haftada saklayabilirsiniz.

4 adet közlenmiş patlıcan
4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 buçuk yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
tuz, karabiber
isteğe bağlı olarak acı pul biber

Soğanı küçük küçük kıyıp tavada yağla birlikte saydamlasana kadar kavurup küp şeklinde doğradığımız közlenmiş patlıcanları ilave edip birlikte kavuruyoruz.
Kırmızı biberleri de doğrayıp kavrulan patlıcanlara ilave edip 5 dakika daha kavurup ezdigimiz sarımsakları ilave ediyoruz.
Ocaktan alıp biraz soguduktan sonra parçalayıcı  robotun içerisine boşaltıp püre haline gelene kadar çırpıyoruz.
Sonra tekrar tavamıza boşaltip ocağı açıyoruz sirkesini ve baharatlarını ekleyip kısa süreli kavurup ocaktan alıyoruz.
İsterseniz sıcak olarak isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz afiyet olsunolsunn
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

GARNiTÜRLÜ BÖREK





Garnitürlü Börek
Televizyondaki Reklamlarda bezelyeli dumanı üstünde börekler görünce soluğu mutfakta aldım. Buzdolabında taze yufkada varken güzel bir tarif oldu .

● 4 adet taze yufka
● 1 Buçuk su bardağı bezelye
● 1 çay bardağı mısır
● 1 su bardağı rendelenmiş Mozzarella peyniri yada kaşar peyniri
● 100 gr.tereyağı

-  28"lik Fırın Tepsimizin tabanını tereyağla yağlıyoruz.
- Bezelyeleri biraz diri olarak haşlıyoruz. İsterseniz hazır kutulardan da kullanabilirsiniz.
- İlk yufkayı tepsinin üzerinde ortasından tutup biraz çevirip yavaşça bırakıyoruz. Şekil olması için isterseniz serip bırakabilirsiniz.
- Tereyağını eritip 1 yemek kaşığı tereyağını yufkaya gezdiriyoruz.
- Diğer yufkaları sırayla mutfak tezgahına serip 2 şer yemek kaşığı tereyağı sürüpaket hazırladığımız harçtan bolca koyup kenarlarını içe doğru katlayıp rulo haline getiriyoruz.
- Tepsinin içerisine ilk yufkanın üzerine resimdeki gibi  yerleştiriyoruz.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıyoruz.
- Tereyağını böreğimizin üzerine gezdirip kalan harcı boşaltıp yayıyoruz.
- İlk yufkanın kenarlarını üzerine kapatıyoruz. Kalan tereyağını böreğimizin üzerine sürüyoruz.
- Önceden ısıttıgımız fırında 185'C alt -üst pişiriyoruz.
-  Fırından çıkardıktan sonra böreğin üzerine nemli bir mutfak bezi örterseniz böreginiz yumuşacık olur.   Afiyet olsun
- Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f