Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

SOSLU BİFTEK VE BUHARDA SEBZELER



Soslu Biftek Buharda Sebze ve Pilav Eşliğinde

4 kişilik

1 kg.biftek / tavuk göğsü yada hindi eti ilede yapabilirsiniz.
1 paket sıvı krema
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Kimyon, Kekik

Küçük boy Karnıbahar
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Tuzot

● İster tavuk etinden isterseniz biftek olarak seçtiğimiz etimizi 1 su bardağı su ilave ederek haşlıyoruz.
●Haşlanan etleri tencereden bir tabağa alıyoruz aynı tencerede tereyağını eritip unla kavuruyoruz içerisine sıvı kremayı katıp kaynatıyoruz çok koyu kıvam alırsa biraz daha krema yada süt ilave edebilirsiniz.
● Baharatlarını ekleyip karıştırdıktan sonra etleri de içerisine ekleyip 15 dakika kadar çok kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz
●Afiyet olsun
● Sebzeleri istediğiniz şekilde ve büyüklükte kesiyoruz  ben Tupperwarenin buhar tenceresini kullandım alt süzgeçe karnıbahar ve havuçları üst süzgeçe de bezelyeleri ekleyip karışık ev yapımı tuzot serpistirip mikrodalga fırına 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.
Bu tencereye sahip değilseniz bir tencereye su koyup kaynamaya bırakın kaynayınca üzerine içine batmayacak şekilde bir süzgeç yerleştirin ve bu süzgeçe sebzeleri koyup sebzeler yumuşayana kadar buhar yöntemiyle kaynatın.
●Afiyet olsun
●Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

hdidem95 dedi ki...

Ellerine sağlık afiyet olsun
www.hadisofraya.com

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f