Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

FIRINDA SEBZELİ KUZU KOL



Fırında Sebzeli Kuzu Kol

Malzemeler
1- 2 kg dilimlenmiş kuzu kol
3 adet havuç
Yarım karnıbahar
1 adet küçük boy brokoli
1 paket  (250gr )mantar
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Kekik, kimyon, zerdeçal, biberiye
3-4 su bardağı sıcak su

Zeytinyağı, kekik ve biberiye  çırpacakla çırpıyoruz etleri tepsiye dizip üzerine bu sosu boşaltıp sarımsakları bütün olarak ekleyip etleri alt üst ederek yağa bulayıp 1-2 saat kadar dinlendiriyoruz.
Dinlenen etlerin üzerini yağlı fırın kağıdı kapatıp  200'C önceden ısıtılmış fırına sürüyoruz etlerin suyu çıktıktan sonra 2 su bardağı sıcak su ekleyip tekrar üzeri kapalı olarak fırına sürüyoruz. Etler pişene kadar arada bir suyunu kontrol edip iyice pistiginden emin olduktan sonra yaklaşık olarak bir saat etleri üzeri kapalı pisiriyoruz.
Sebzeleri yıkayıp kuruluyoruz çok büyük olmayacak şekilde kesiyoruz.
Teflon tavayı ocakta iyice ısıtıyoruz. İlk olarak mantarları kızgın tavaya atıp arada bir hoplatarak yağsız olarak suyunu salana kadar kavuruyoruz. Diğer sebzeleri de tavaya ekleyip karıştırıyoruz biraz tuz atıp hafif öldürüp pişirdigimiz etlerin üzerine boşaltıyoruz.
Fırın tepsisinin üzerini tekrar kapatıp 15-20 dakika daha fırında pişiriyoruz.
İsteğe bağlı olarak servis yapmadan önce 1 paket hazır knorr rahm sosu hazırlayıp etlerin üzerine birer kepçe koyup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f