Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

EZME ( Acılı /Acısız )



EZME  (Acılı /Acısız )

Ezme bizim sofranın olmazsa olmazıdır tercihen acılı yaparım atıştırmalık için nefis oluyor.Şimdi vereceğim tarifi isterseniz acı biberle isterseniz tatlı biberlerden yapabilirsiniz.

2 adet domates
1 adet kırmızı etli biber
1 adet acı /tatlı yeşil biber
1 adet iri kuru soğan
4 diş sarımsak
4-5 dal maydanoz saplarıyla birlikte
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Kuru reyhan, nane, dereotu kurusu
Yedibahar ( yedi çeşit baharat )
Karabiber, tuz, isot
Yarım çay bardağı zeytinyağı

● Soğanı ve sarımsağı robatta bir tur çekip iri bırakıyoruz.
● Üzerine kırmızı ve sivri biberleri kesip ilave ediyoruz birlikte çekip iyice küçülttükten sonra derin bir tabağa boşaltıyoruz.
● Maydanozları saplarıyla birlikte çekiyoruz.
● Domatesleri dörde bölüp maydanozun üzerine doldurup bütün baharatları da ekleyip çekiyoruz.
● Soğan ve biberlerin üzerine boşaltıyoruz.
● Zeytinyağını harcımızı üzerine döküp karıştırıyoruz sık gözlü bir süzgeçe boşaltıp 1 saat kadar suyunun süzülmesi için buzdolabında bekletiyoruz
● Servis tabağına alıp servis ediyoruz.
● Ezmenin suyu tam süzülmezse 3 kat havlu peçeteyi servis tabağının üzerine kapatıp biraz bastırın ve bu şekilde bekletin
● Afiyet olsun
● Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz https://www.facebook.com/mutfakkeyfim








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok acı yiyemem ama ezmeye bayılırım. Ellerinize sağlık...

Fulya Süzen dedi ki...

Merhaba,
Ben bir acı düşkünüyüm ve bu tarz soslara bayılırım.
Annemin soslarına benziyor.
fulyapimlezzetler.blogspot.com

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f