Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

EV YOĞURDU



EV YOĞURDU
Yoğurt mayalarken aklıma hemen halam gelir ve gülmeye başlarım. Halam çok güzel ve mükemmel bir insandır aktif çalışma temposundan fırsat buldukça doğal ürünler ve ev yemekleri de yapardı. Birgün yoğurt mayalamış  başlangıçta herşey olması gerektiği gibi sütü pişirip ılıtarak içerisine mayayı katıp karıştırdıktan sonra önce tencerenin çevresini sarmış sonra kapağını kapatıp tamamen bezle örtmüş kaloriferin yanına bırakmış  . Sabah bezleri açtığında tenceresi bomboşdur. Halam şaşkınlık içinde bezleri kontrol eder ama bir tuhaflık yoktur.
Meğerse tencerenin kenarlarını sararken bezin ucu tencerenin içine gelir kapağı kapatınca bütün sütü bez emer kaloriferin yanında olduğu için de sabaha kadar bezler kurur. Canım halam bizi çok güldürdü ve bloguma hikaye olarak katıldı.
Siz dikkat edin tencerenin kapağını kapatmadan sarmaya başlamayın ; )

2 kg. Taze süt
3 yemek kaşığı yoğurt
Sarmak için küçük battaniye

-Sütü pişiriyoruz ve yoğurt yapacağımız tencereye boşaltıyoruz  ılıyana kadar bekleyip çıt parmagımızı yakmayacak derecedeyken yoğurdu çatalla çırpıp süte ilave edip karıştırıyoruz.
- Kapağını kapatıp battaniye ile güzelce sarıp sabaha kadar bekletiyoruz.
- Ertesi gün battaniyeyi açıp yoğurdumuzu buzdolabında saklıyoruz.
- Eğer yoğurdunuz sulu olursa veya süzme yoğurt gibi sert ve kalıp kalıp olsun istiyorsanız yoğurdun üst kısmına temiz bir bez yada bir kaç kat havlu peçete kapatıp bekletiyoruz sonuç mükemmel olacaktır.
- Afiyet olsun

 
 Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfi






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f