Tam bir turşu çılgını olarak yaz-kış
zevkle yaptığım salatalara da kullandığım
Mor Lahana Turşusu
1adet orta boy mor lahana
1çay tabağı kalın tuz
yarım limon
Üzüm sirkesi
4-5 diş doğranmış sarımsak (isteğe bağlı )
Orta boy lahanayı ikiye bölüp ortasındaki sert kısmını çıkarıp ince
ince dogruyoruz geniş bir legene koyup üzerine tuz ekeleyip limonu sıkıp
4-5 saat bekletiyoruz.
Arada karıştırarak tuzun lahanayı yumuşatmasına yardım ediyoruz. Yumuşayan lahanayı bol su ile 2-3 kez yıkayıp tuzunun bir kısmını akıtıyoruz.
Süzgeçten geçirip sarımsağını ekleyip kavanozlara dolduruyoruz.
üzerine üzüm sirkesi koyup kapağını kapatıyoruz ertesi gün yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Arada karıştırarak tuzun lahanayı yumuşatmasına yardım ediyoruz. Yumuşayan lahanayı bol su ile 2-3 kez yıkayıp tuzunun bir kısmını akıtıyoruz.
Süzgeçten geçirip sarımsağını ekleyip kavanozlara dolduruyoruz.
üzerine üzüm sirkesi koyup kapağını kapatıyoruz ertesi gün yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi INSTAGRAM: https://instagram.com/yaseminle.mutfak.keyfi?igshid=1bqpg0c3mq20g
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
1 yorum:
Çok severim lahana turşusunu.. ellerinize sağlık..
Yorum Gönder