Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

ŞEFTALi REÇELi







ŞEFTALi REÇELi

500gr.Şeftali
250gr.Gelier Zucker (2plus1)
2 dilim limon
Şeftalileri yıkayıp cekirdeklerini çıkarıyoruz. İsteğe bagli olarak kabuğunu sayabilirsiniz....
Küp seklinde dograyip şekerle karistiriyoruz.
4-5 saat bekletiyoruz.
Orta ateste limon dilimini içerisine koyup kaynatiyoruz.Fokurdamaya baslayinca limon dilimlerini alin ve 5 dakika daha kaynatip ocaktan alın. Soguyunca cam kavanozlara boşaltıp serin bir yerde bekletin

TÜRKİYE'den takip edenler icin
500gr.Seftali
750 gr.şeker
1cay kaşığı limon tuzu
1 yemek kaşığı margarin

Şeftalileri yıkayıp kuruluyoruz.Dilimleyip şekerle birlikte tencereye koyup bir gece bekletiyoruz.
Şekeri eriyip suyu tam olarak çıkan seftalileri orta ateşte kaynatıyoruz.
Fokurdamaya başladıktan sonra kevgirle meyveleri tencereden alıyoruz.
Recelimizin suyunu biraz koyuluk alana kadar pisiriyoruz. Sonra meyveleri tekrar reçele katıp karıştırıyoruz.Margarini ekleyip cam kavanozlara doldurup serin bir yerde saklıyoruz.Afiyet olsun

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f