Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MEYVE RÜYASI



MEYVE RÜYASI
Pandispanya için
4 Yumurta

1 su bardağı şeker
1su bardağı un
yarım su bardağı nişasta
yarım çay bardağı sıcak su
1yemek kaşığı limon suyu
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
yarım su bardağı kıyılmış fındık


İÇ KREMASI
600 gr. Süt
1bardaktan bir parmak eksik(90gr.) nişasta
1yemek kaşığı tepeli (20gr)un
1yumurta sarısı
1yemek kaşığı tepeli margarin(40gr.)
çay bardağı tepeli(100gr.) şeker
1paket vanilya

DIŞ KREMASI vE SÜSLEMESI
1 paket çilek
2 tane kivi
4-5 tane kayısı
2 tane şeftali
3-4 kaşık şeker
2 paket krema koyulaştırıcı
250 gr Mascarpone yada labne peyniri
1paket sıvı krema

Öncelikle Kremalari hazirliyoruz
Vanilya ve margarin hariç bütün malzemeleri tencerede çırpıp koyulasana kadar pisiriyoruz. Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp margarini ekliyoruz.ilk sıcaklığı geçince vanilyasını katıp soğumaya bırakıyoruz. Pastamıza kullanmadan önce tekrar mikserle çırpıyoruz.
dis kemamiz icin kremayı koyulastirici ile çırpıyoruz Mascarpone ve sekeri katıp tekrar pürüzsüz oluncaya kadar çırpıyoruz bu kremayı pastanın yüzüne ve kenarlarına kullanmak icin buzdolabında saklıyoruz.
Yumurtanın beyazını limon suyu ile beyazlayana kadar çırpıyoruz.
Sarısını şekerle ve sıcak su ile köpürene kadar 10 dakika kadar yüksek ayarda çırpıyoruz.
İki harci birleştirip un vanilya nisasta ve kabartma tozunu eleyerek ekleyip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
Yağlayıp üzerine un ekeledigimiz kelepçeli kek kalıbına pandispanyayı boşaltıp 200'C önceden ısıtılmış fırında pisiriyoruz.


Kekimizi üç esit parçaya enine kesiyoruz .Her kata krema sürüp dilimlenmis meyveler dizip pastamızı tamamlıyoruz












  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 yorum:

hanife dedi ki...

Elinize sağlık pasta çok güzel görünüyor bende yıllardır aynı tarifle yapıyorum pastalarımı yumuşacık oluyor..Bloğunuzu takiba aldım benim bloğumada beklerim

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f