Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MENEMEN



Kışlık Menemen

4-5 kg.domates
1 kg. yeşil biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ...
1 yemek kaşığı tuz

Domateslerin arkalarına + artı şeklinde çizik atıp kaynamış sıcak suya bırakın. Kabukları kolaylıkla soyulacaktır.
Kabuklarını soydugumuz domatesleri küp şeklinde süzgece dogruyoruz.
Domatesin renksiz suyu süzüldükten sonra geniş bir tencereye koyup kaynatıyoruz.
Suyunu çekmeye başlayınca ince ince doğradığımız biberleri ekleyip karıştırıyoruz.
Sıvı yağını ve tuzunu da katıp karıştıdıktan sonra biberler pisene kadar daha kaynatıyoruz.
Ocaktan melemeni almadan sıcağı sıcağına cam kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters ceviriyoruz.
Soguduktan sonra serin bir yerde (kiler gibi ) saklayabilirsiniz.
Kış için pratik bir yemek afiyet olsun 
 
 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f