Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

MAKARNA SOSU





Çalışanlar için pratik ve lezzetli
Hem kavonazda
Hem buzlukta saklayabileceginiz

Makarna Sosu

Malzemeler
4 kg.domates
10-15adet sarımsak
1demet reyhan
1çay bardağı sıvı yağ
1yemek kaşığı tuz

Reyhanları dallayıp yıkayıp süzgeçte bekletiyoruz. Domatesleri soyup dörde bölüyoruz ortasindaki beyaz sap kısmını alıyoruz.
Sarımsakları soyup dogruyoruz
Geniş bir tencerede sarımsakları yağla birlikte hafif kavurup domatesleri üzerine ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
Domatesler kendi suyunu bırakana kadar pisiriyoruz.
Tencerenin kapağını açık bırakıp reyhanları ekliyoruz arada bir karıştırıp domatesin duru suyunu çekene kadar pisiriyoruz.
Tencerenin kenarından domates suyunun cekildigini anlayabilirsiniz azalmaya başlayacaktır.
Blenderla püre haline getirip ocağın altını kapamadan sıcak sıcak cam kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
Soguyunca serin bir yerde saklıyoruz.
Buzlukta saklamak istiyorsaniz sosumuz soguduktan sonra 1 litrelik buzluk posetlerine ikiser kepce koyup agzini sikica baglayip buzlugunuza duzgunce yerlestirip dondurabilirsiniz
Kışın makarnalar yada et yemeklerinizde kullanabilirsiniz
Afiyet olsun.
 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 
 



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f