Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KIZILCIK ŞURUBU


 
Kızılcık Şerbeti/Şurubu

1buçuk kg.kızılcık
3 su bardağı şeker
3 litre su...
1adet kabuk tarçın (isteğe bağlı koymasanızda olur

Kızılcıkları yıkayıp saplarını temizleyip bıçakla ortadan kesiyoruz.
Üzerine şekeri ve suyu ekleyip kaynatıyoruz.
Kaynadıktan sonra kızılcıklar iyice yumusayıp renk vermişse geniş bir kaba süzüyoruz.Süzgeçte kalan kızılcıkları kevgir yardımıyla ezip posasını ve çekirdeklerini atıyoruz.
Tencermizi tekrar ocağa koyup istege bağlı olarak kabuk tarçın atıp 5 dakika daha kaynatıp şurubumuzu hazırlıyoruz. Cam şişelerde serin bir yerde saklıyoruz.
Kışa yapacaksanız şurubu kaynar kaynar cam kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters cevirin ve serin bir yerde saklayın afiyet olsun
 
 
Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f