Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

İNCİR REÇELİ



İncir Reçeli

En sevdiğim reçel incir reçelidir. Malesef yurtdışındaki incirler kuru ve tatsız Ülkemizdeki o güzelim ballı incirlere her ne kadar hasret kalsakta izinde mutlaka Türkiyede recelimizi yapıp Avusturya'ya taşıyorum. Bu reçelleri hazırlamak için mutfağını bana açan sevgili yengem Betül Mehtap Oya Atasever 'e çok teşekkür ediyorum.

2 kg yeşil incir
1 kg Gelier Zucker  (2 plus 1)

İncirleri yıkayıp dış kabuğunu soyuyoruz. İnce ince dilimliyoruz. Şekerle birlikte 4-5 saat tencerede bekletiyoruz.
Şekeri eriyen incirleri orta ateşte pişiriyoruz .Kaynamaya başlayınca üzerindeki köpükleri kevgirle alıp bir iki dakika daha kaynatıp sıcak sıcak cam kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.Soğuduktan sonra serin bir yerde saklıyoruz. Afiyet olsun

Gelier Zucker bulamayanlar için tarifimiz
2 kg yeşil incir
1 kg. 750gr toz  şeker
1 çay kaşığı ucuyla limon tuzu

İncirleriyıkayıp dış kabuğunu soyuyoruz. İnce ince dilimliyoruz , şekerle birlikte tencereye koyup bir gece şekerde beklettiyoruz.
Ertesi gün orta ateşte reçeli kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra limon tuzunu ekleyip 5-6 dakika daha limon tuzu ile kaynatıp üzerindeki köpükleri kevgirle alıyoruz. Reçeli ocaktan alıp el blenderi ile sadece incir çekirdekleri kalacak şekilde eziyoruz. Ocağa tekrar koyup 5-6 dakikada marmelat halinde pişirip sıcak sıcak cam kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.Serin bir yerde saklıyoruz. Afiyet olsun.






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f