Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

FASULYE KONSERVESİ



Domates Soslu Fasulye Konservesi

3 kg.Taze Fasulye
4 kg. Domates
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tuz
6-7 tane cam kavanoz ve yeni kapak

• Fasulyeleri temizleyip yıkıyoruz.
• İstege bağlı olarak dilimleyip yada kırma olarak hazırlıyoruz.
• Domateslerin kabuklarını soyup minik minik doğruyuruz.
• Geniş bir tencereye sıvıyağı koyup biraz ısıtıp fasulyeleri ekliyoruz. Arada bir karıştırarak orta ateşte diriliği  gidene kadar kavuruyoruz.
• Fasulyeler renk vermeye başlayınca domatesleri ekleyip birlikte pişmeye bırakıyoruz.
• Domatesler suyunu saldıktan sonra sıcak suyunu ve tuzunu atıp bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
• Cam kavanozları kaynar su ile çalkalayıp fasulyeyi suyuyla orantılı şekilde dolduruyoruz. Kapağını kapatıp ters çeviriyoruz. Soguduktan sonra serin bir yerde saklıyoruz.
• Konserveler için mutlaka yeni kapak kullanmanızı tavsiye ediyorum. Eğer kapaklarınız eski ise konserve leri yaptıktan sonra geniş bir tencerede ters kapalı koyup tencereye  biraz su doldurup tekrar ocakta kaynatın bozuk kapaklar hemen kabarcık çıkaracaktır.
• Afiyet olsun.

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f