Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

DİLİM BÖREK



Dilim Börek 

Kalabalık kahvaltılar ve özel günlerde sunumuyla göz dolduran ve lezzeti tartışılmaz bu güzel böreği yapmaktan zevk alıyorum. Hem pratik hemde görsel isterseniz patatesli veya ıspanaklı  da yapabilirsiniz.

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 kg.yakın (800gr.)un

İç Harcı
5-6 dal taze ıspanak 
1 kase Çökelek

Ara katlara sürmek için
2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

 Üzerine
1 yumurta sarısı

~Ilık sütün içerisine mayayı ve şekeri eritip sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Tuz ve ununu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
~Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan dört büyük yumak döküyoruz. 
 ~İlk yumağı tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz, üzerine tereyağını sürüyoruz 
~İkinci yumağı açıp birincinin üzerine kapatıyoruz  ortasına ıspanaklı çökelek serpiştirip kenarlarını içe doğru katlayıp rulo haline getiriyoruz. 
~ Rulo halindeki böreğimizi yağlı  fırın kağıdınınüzerine yerleştiriyoruz altına bir tahta koyup keskin bir bıçakla hamurumuzu birer parmak kalınlığında dilimliyoruz. Bıçağı sürtmeden bir defada keserseniz dilimleriniz dağılmaz. 
~Her bir dilimi sağlı sollu yan çevirerek üst üste kapatıyoruz 
~ Yumurtasını sürüp susamını serpip önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz. 
~Kalan diğer iki yumağıda aynı şekilde hazırlıyoruz toplam 2 adet börek çıkıyor
~Afiyet olsun.













  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f