Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

YEŞİL MERCİMEK SARMASI


Yeşil Mercimek  (BAT ) Sarması

Memleketim Tokata özel , yöresel sarma çeşitidir. Lezzeti müthiş ve bir o kadar da sağlıklı bir yemektir.

1 deste salamura yaprak
1 su bardağı yeşil mercimek
yarım su bardağı ince bulgur
1 çay tabağı kıyılmış  yeşil maydanoz
1 çay tabağı soğan
1 çay tabağı reyhan
1 çay tabağı dereotu
2 tepeli yemek kaşığı salça
2 su bardağı soğuk su
yarım limonun suyu
Tuz

Sosu için
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 küçük kuru soğan
1 su bardağı sıcak su
Tuz

- Yeşil mercimeği 3 su bardağı su ile pişiriyoruz .
- Haşladıktan sonra ocaktan alıp içerisine salça, limon suyu  ve ince bulguru katıp karıştırıyoruz 15-20 dakika demlenmesini bekliyoruz.
- Bütün yeşillikleri ince ince dogruyoruz.
- Mercimek soguduktan sonra yeşillikleri katıp tuzunu ekleyip 2 su bardağı soğuk suyu ekleyip sulu bir kıvam aldırıyoruz.
- Yaprakların içerisine birer tatlı kaşığı koyup topalak  şekilde sarıyoruz.
- Soğanı yağda kavurup salçasını ekliyoruz.  Tuzunu atıp suyunu ilave ediyoruz bir taşım kaynatıp sarmaların üzerine sosu boşaltıyoruz.
- Sarmaların üzerine bir tabak kapatıp orta ateşte pisiriyoruz.
- Taze soğanla yufka ekmeğiyle servis ediyoruz
Afiyet olsun.

Yaseminle Mutfak Keyfi FACEBOOK: https://www.facebook.com/mutfakkeyfim
 







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f