Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

SALATALIK TURSUSU


SALATALIK TURŞUSU

Bahçemizde yetişen salatalıklardan ilk turşumuzu kurduk. Annemin hazırladığı turşu suyu çok garantili erimeden bozulmadan 2 yıla kadar turşuları mızı saklıyoruz


Salatalık TurşusuTurşu Suyu için

5 litre su
4 tepeli yemek kaşığı kalın tuz
2 su bardağı sirke
1yemek kaşığı kişniş
1yemek kaşığı top karabiber
3-4 adet defne yaprağı
1çay kaşığı ucuyla limon tuzu


Su ve tuzu ocakta kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra sirkesini kişnişi, karabiber, defne yapraklarını ve limon tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.Soguduktan sonra istediginiz turşuyu bu karışımla yapabilirsiniz.

Salatalık Turşu
2-3 kg.salatalık
10 diş sarımsak
Bir çay tabağı kadar maydanoz
10-15 adet taze biber
Salatalıkları yıkayıp kuruluyoruz.Cam kavanozlara salatalıkları yerlestirip kalan boşluklarada yeşil biberleri koyup sarımsak ve maydanozunuda ilave ediyoruz.
Önceden hazırladığımız turşu suyu ile kavanozu ağzına kadar doldurup kapağını sıkıca kapatıyoruz.
Serin bir yerde muhafaza ediyoruz.Afiyet olsun


Bizi Facebooktan takipedebilirsiniz












  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f