Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

PEZÜK iÇLi BÖREK



PEZÜK İÇLİ BÖREK

Karadeniz Bölgesine ait olan Pezük lahanagillere ait bir ot türüdür.
Sarması, turşusu, diplesi ve böreği özellikle karadeniz bölgesinde yapılmaktadır.
Avusturya'da bahçemizde 5-6 kök yetiştirdik bu lezzeti de doğal olarak yararlanma fırsatını yarattık.

2 su bardağı sıcağa yakın su
1 bucuk su bardağı sıvıyağ
1 paket yaş maya
1yemek kaşığı tuz
2 adet küp şeker
Un (1300gr.)

İç Harcı
Bir deste taze pezük
Pul biber,sıvıyağ,
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yufkalara sürmek için
100 gram eritilmiş  tereyağ

Üzerine sürmek için
2 yumurta sarısı

-Yaş maya ve şekere suyu ekleyip karıştırıyoruz.
-Sıvıyağ ve tuzunu atıp çırpacakla karıştırıyoruz azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
-Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
-Dinlenen hamurdan 20 tane yumak yapıyoruz üzerine nemli bir bezle kapatıp 10 dakika dinlendiriyoruz.

-Pezükleri bol suda yıkayıp incecik kıyıyoruz tuzunu ve baharatlarını atıp 2 yemek kaşığı sıvıyağ ekip karıştırıyoruz.

-Yumakları tek tek açabildiğiniz kadar açıp üzerine 1 yemek kaşığı kadar tereyağ sürüyoruz.

-Yufkanın bir kenarına pezüklü harçtan koyup bir köşeden başlayarak yufkayı rulo yapıyoruz.
Rulo yaptığımız hamuru elinizle ileri geri sürterek inceltiyoruz.

-Fırın tepsisine yağlı kağıt serip rulo halindeki hamuru tepsinin ortasına sararak koyuyoruz. Diger yumaklara da aynı işlemi yapıp tepsiyi dolduruyoruz.

-Yumurtasını sürüp 185'C pisiriyoruz.
Afiyet olsun











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f