Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

KIRMIZILI PASTA


KIRMIZILI PASTA
Sevgili kuzenim doğum gününe özel yaptığım bir pasta herkes tadına bayıldı pasta yapmak benim için terapi bugunde övgülerle dopingimi aldım :)

26'lık kelepçeli kalıp içindir
(10-12 kişilik )

4 yumurta  (oda sıcaklığında )
1 buçuk su bardağı  (200 gr. )un
1 buçuk yemek kaşığı  (30gr ) nişasta
1 su bardağından bir parmak eksik  (160gr )şeker
2 yemek kaşığı kakao
yarım çay bardağı sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz

Krema Malzemesi
1 litre süt
1 su bardağından bir parmak eksik  (130gr) nişasta
1 buçuk çay bardağı  (150gr )şeker
2 tepeli yemek kaşığı (30gr ) un
1 tane yumurta sarısı
1 yemek kaşığı  (20gr )tereyağ
1 paket sıvı krema  (200ml ) yada
( 1 paket kremsanti +1su bardağı soğuk süt)
2 paket vanilya şekeri

Süslemek için
1 paket çilek  (250gr )
1 tepeli yemek kaşığı nisasta
3 yemek kaşığı şeker
2-3  adet nektarin
2-3 adet üzüm
4-5 adet kiraz
 Kenarlarına hindistan cevizi

●Sütü tencereye boşaltıp üzerine nişasta, şeker ,un ve yumurta sarısını ekleyip çırpıyoruz. Orta ateşte koyulasana kadar karıştırarak pisiriyoruz. Kıvam aldıktan sonra tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.Ocaktan alıyoruz.
●Kremanın ilk sıcaklığı geçince vanilyasını katıp karıştırıyoruz arada bir karıştırarak soğutuyoruz.
●Kremamız tamamen soguduktan sonra İçerisine sıvı kremayı katıp mikserle yüksek ayarda çırpıyoruz. Sıvı krema bulamayanlar bir paket kremsanti ile 1 su bardağı soğuk sütü çırpıp pişirdigimiz kremaya katıp karıştırıyoruz. Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra pastalarımıza kullanabiliriz.

●Pandispanyaya başlamadan en az bir saat önce bütün malzemeleri hazırlayıp oda sıcaklığına ulaşmasını sağlıyoruz.
●Yumurtanın sarısını şeker, ılık su ile birlikte 10 dakika yüksek ayarda mikserle çırpıyoruz.
Krema kıvamı aldığında Kakaoyu ekleyip  çırpıyoruz.
●Un, vanilya, nişasta ve kabartma tozunu eleğe koyup bir kez eleyip tekrar eleğe koyup karıştırdığımız harca eleyerek ekleyip spatulayla yada mikserin en düsük ayarında karıştırarak yediriyoruz. Elememizin nedenine gelince toz halindeki malzemeleri birbiriyle karıştırarak havalandırıp daha iyi kabarmasini sağlıyoruz.
●Yumurtanın beyazını tuzla birlikte köpük haline gelene kadar çırpıyoruz. Çırpma kabından akmayacak şekilde köpük yapıyoruz.Tuz yerine 1 tatlı kaşığı taze limon suyu  da kullanılabilirsiniz.
●iki harcı birlestirip spatulayla karıştırarak yediriyoruz.
Çok fazla söndürmeden karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbımızın  sadece tabanını tereyağla yağlıyoruz. Üzerine bir fiske un serpip  bütün tabana sarması için ileri geri hareketlerle yediriyoruz. Un fazla olursa mutlaka fazlasını alın pişme sırasında yanabilir.
●Harcımızı boşaltıp mutfak tezgahına bir kaç kez vurarak kabarcıklarını alıyoruz.
Önceden ısıttıgımız fırında 200'C pisiriyoruz.
●Soğuyan pandispanyayı üç eşit parçaya kesiyoruz aralarına kremadan bolca sürüp üzerine çilek ve muz dilimleri diziyoruz.
●Çileklerin yarısını püre haline getiriyoruz , nişasta ve şekerle koyulaşıncaya kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.
●Kalan kremadan bir miktar krema torbasına alıp geri kalan krema ile pastamızı kaplıyoruz her tarafına hindistan cevizi serpiyoruz.
●Pastamızın orta kısmına çilek püresini boşaltıp düzeltiyoruz kenarlarına krema sıkarak süslüyoruz. Kirazları küçük küçük doğrayıp krema toplarının üzerlerine koyuyoruz üzüm ve kiraz dilimleriylede renklendirip pastamızı Buzdolabında bir saat kadar dinlendirdikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun.









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f