Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

HAŞHAŞLI ÇİÇEK BÖREK



Haşhaşlı Çiçek Börek

Kalabalık kahvaltılar ve özel günlerde sunumuyla göz dolduran ve lezzeti tartışılmaz bu güzel böreği yapmaktan zevk alıyorum. Hem pratik hemde görsel isterseniz patatesli veya ıspanaklı  da yapabilirsiniz.

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 kg.yakın (800gr.)un

İç Harcı
6 yemek kaşığı dövülmüş Haşhaş +1çay bardağı sıvıyağ 
40 gr eritilmiş tereyağ 

 Üzerine
1 yumurta sarısı

~Ilık sütün içerisine mayayı ve şekeri eritip sıvıyağı ekleyip karıştırıyoruz.
Tuz ve ununu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz.
~Hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen hamurdan dört büyük yumak döküyoruz.
~Her yumağı tepsimizin büyüklü kadar açıyoruz.
~Haşhaşla sıvıyağı karıştırıyoruz. Tereyağını yufkalara sürülecek şekilde eritiyoruz. 
 ~İlk yumağı tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz,  yufkayı yağlı fırın kağıdına serip üzerine 2-3 yemek kaşığı haşhaş sürüyoruz .
~İkinci yumağı açıp birincinin üzerine kapatıyoruz  ve tereyağ sürüyoruz.
~Üçüncü yumağı açıp yağladığımız yufkanın üzerine kapatıyoruz. Üzerine kalan haşhaşı sürüyoruz.
~Sonuncu yumağı da açıp diğerinin üzerine kapatıyoruz. Elimizle biraz bastırıyoruz.
Böreğin ortasına küçük bir kase kapatıp önce dört eşit parçaya sonra tekrar 8 parçaya toplamda 24 parçaya kesiyoruz.
Her parçayı içe bakacak şekilde iki kez çevirip ikişerli olarak yanyana birleştiriyoruz.
Bütün parçaları aynı şekilde yapıp böreğimizi tamamlıyoruz.
Yumurta sarısını sürüp 200'C önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.

Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim














  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f