Blogger tarafından desteklenmektedir.
RSS

40 KAT EV BAKLAVASI



40 KAT EV BAKLAVASI

Ev baklavasının tadı bambaşkadır. Özel günleriniz, bayramlar, mevlütleriniz için kat kat kıtır kıtır nefis bir baklavamız var .Çok zahmetli görünse de sizi çok yormadan yapabileceğiniz bir lezzet
Bu güzel tarif ustalarımızdan Safiye Hanıma ait
Hayalimdekiyemekler.com 'a teşekkürler

Hamuru için
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Bir fiske tuz
5 -6 su bardağı un

İçi için
300 gr. Çekilmiş ceviz

Üzerine
1 su bardağından bir parmak eksik eritilmiş tereyağ
Yarım su bardağı sıvıyağ

Yufkaları açmak için
1 paket nişasta

Şerbet için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu

-Tencereye şeker ve suyu ekleyip kaynatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatıyoruz. Şerbetimizi soğumaya bırakıyoruz.
-Yumurta, yoğurt, süt, sıvıyağı ve tuzu bir kapta çırpıyoruz. Kabartma tozunu boşaltıp sirkeyi üzerine döküp köpürmesini bekledikten sonra azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yoguruyoruz. Hamurumuzu rulo yapıp bıçakla keserek 40 yumak yapıyoruz üzerine nemli bir bezle kapatıp 15 dakika dinlendiriyoruz.
-Dinlenen hamurdan 5 adet yufkayı tek tek nişastaya bulayıp büyük boy çay tabağı kadar açıyoruz.
- 5 yufkayı üst üste koyup beşini birden önce elinizle büyütüp sonra oklava ile açabildiğiniz kadar açıyoruz.
-Büyük boy fırın tepsisine açtığımız yufkayı yerleştirip kenarlarını kesip ortasına yerlestiriyoruz.
-Yumakları 5 'er tane 5 'er tane aynı işlemi yapıyoruz.
-Her 10 yufka da bir ceviz serpiştiriyoruz toplamda 3 kat ceviz seriyoruz.
-En üst yufkayı kenarlarını kesip önce kenarlarını tepsiye yerleştirip kalan düz yufkayı en üst kata serip Baklavamızı  tamamlıyoruz.
-Baklavayı dilediğiniz gibi kesiyoruz
-Eritilmiş tereyağ ile sıvıyağı çırpıyoruz. Kepçe ile tepsinin üzerine döküyoruz.
-Önceden ısıttıgımız 185'C pisiriyoruz
-Kıtır bir Baklava istiyorsanız; Baklavamız ılık şerbetimizde ılık olarak üzerine döküyoruz.
-Çok yumuşak bir baklava istiyorsanız Baklavanın ilk sıcaklığı geçtikten sonra sıcağa yakın şerbetini dökebilirsiniz.
-Fotoğraflar da  şerbetlenmemiş baklava olduğu için parlak değildir.
-Afiyet olsun.
Bizi Facebooktan takip edebilirsiniz  https://www.facebook.com/mutfakkeyfim













  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
f